Dansk fodbold får mulig landsholdskomite

For første gang nogensinde er en landsholdskomité med direkte reference til DBU’s bestyrelse i støbeskeen. Komitéen skal blandt andet skal være med til sikre fokus, koordinering og udvikling af de danske fodboldlandshold.

Af: DBU Kommunikation

”Landsholdskomitéen skal sikre politisk forankring, fokus, samordning og koordinering af arbejdet i dansk fodbold.”

Sådan lyder formålet med den nye landsholdskomité, der stilles af DBU’s bestyrelse på det årlige Repræsentantskabsmøde, der afholdes søndag d. 3. marts.

Udover justeringen af bestyrelsen fra 16 til syv medlemmer vil også potentielt nye komitéer pryde programmet på det årlige møde. For i den seneste tid har dansk fodbold haft stor fokus på politiske reformer – herunder en revision af udvalg og faggrupper i DBU og indførelsen af mulige komitéer. 

Nye komitéer i spil
For med DBU’s nye bestyrelse følger samtidig en ny struktur for komitéer og udvalg. Navnene på de mulige komitéer er Breddekomitéen, Prof-komitéen, Governance- og Udviklingskomitéen samt Landsholdskomitéen. 
Netop Landsholdskomitéen har længe været et ønske at få sat i søen, så de danske landshold fremadrettet får samme fokus som bredden og eliten i dansk fodbold. 

Og det er der en helt særlig grund til, lyder det fra formanden i DBU, Jesper Møller: 

”Med en mulig etablering af komitéerne vil de forskellige områder som bredden, eliten, landshold og Good Governance udvikles på bedste vis og samtidig få det absolutte fokus fra de fagfolk, der potentielt bliver medlemmer i de respektive komitéer. Og det kan jeg som formand kun være tilfreds med,” udtaler Jesper Møller.  

Fodboldfaglighed i fokus
Og netop komitéen med fokus på landshold håber Peter Møller, der er Fodbolddirektør i DBU, bliver en realitet: 

”Som Fodbolddirektør går jeg kun op i en ting. Fodbold. Derfor glæder jeg mig over forslaget om den nye landsholdskomité, der skal være med til at skabe de bedste forudsætninger for vores landshold i Danmark. For hvis vi skal bide skeer med de allerstørste landshold, skal vi også have de bedste rammer, forudsætninger og muligheder for vores landshold, ” siger Peter Møller. 

Det forslås at den nye landsholdskomité skal bestå af otte medlemmer; En formand, en næstformand og seks medlemmer. Medlemmer skal have en høj fodboldfaglig viden, som de enten har tilegnet sig som leder eller aktiv fodboldspiller. Medlemmerne skal have indsigt i A- og U-landsholdene samt have kendskab til internationale tendenser for udviklingen af landshold.

Og lige netop en høj fodboldfaglighed er altafgørende for Fodbolddirektøren: 

”Jeg ser det som en kæmpe fordel, at komitéen blandt andre skal bestå af eksterne medlemmer, der enten har en fortid som landsholdsspiller, er sportschef, toptræner eller fodboldekspert. På den måde kan dansk fodbold få den allerbedste inspiration udefra til at arbejde med de danske landshold. Og det er helt essentielt, når vi har høje ambitioner om vundne kampe og deltagelse ved alle slutrunder på både kvinde- og herresiden,” forklarer Peter Møller. 

Hvis forslaget om komitéerne godkendes på Repræsentantskabsmødet, vil Landsholdskomitéen se dagens lys d. 1. juli 2019.

Log ind