MENU

DBU opgraderer på sundhedsområdet

DBU fortsætter opgraderingen af unionens elitesatsning ved at ansætte Morten Boesen i en stilling som forbundslæge, hvor han skal have ansvaret for den røde tråd i DBU’s sundhedsarbejde på alle landshold,

DBU opgraderer på sundhedsområdet
Morten Boesen ved landsholdets træning i St. Gallen / Foto www.fodboldbilleder.dk

AF: DBU Kommunikation//

DBU opruster på unionens sundhedsarbejde ved at ansætte 45-årige Morten Boesen som DBU’s første forbundslæge, hvor han får ansvar for at sikre en rød tråd i sundhedssektorens arbejde på de enkelte landshold og være med til at rådgive DBU i sportsmedicinske spørgsmål og ansættelser.

”Konkurrence i topfodbold bliver stadig hårdere. Det betyder, at vi hele tiden skal optimere arbejdet med vores bedste spillere allerede fra det tidspunkt, de bliver en del af vores talentarbejde. Og det er i det perspektiv man skal se vores ansættelse af Morten Boesen,” siger DBU’s fodbolddirektør Peter Møller.

”Morten skal sikre den røde tråd i DBU’s sundhedsarbejde, og været garant for, at vi altid håndterer behandlingen af vores bedste mandlige og kvindelige spillere ens og på højeste niveau. Det kræver dyb indsigt i vores verden, og her er vi heldige at sikret en aftale med Morten,” siger Peter Møller.

Morten Boesen har siden 2004 været en del af FC Københavns sundhedsstab, som han har ledet siden 2009, og som han fortsat vil være tilknyttet til sideløbende med arbejdet i DBU.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med staben og spillerne på Herre A-landsholdet samt med mine andre kollegaer på de øvrige landshold. Fra mit arbejde i FCK kender jeg allerede rutinerne på et hold, og er via de europæiske kampe vant til det set-up, som er på et landshold,” fortæller Morten Boesen,

”Jobbet som landsholdslæge er muligt på grund af landsholdspauserne i klubberne, så når jeg er på rejse med DBU’s landshold, hjælper min bror Anders, som også er læge, med at arbejdet i FCK. Relationen til klubberne er essentiel i arbejdet som forbundslæge, og den relation bliver kun styrket via mit fortsatte arbejde i FC København,” slutter Morten Boesen.

Udover rejserne med Herre A-landsholdet skal Boesen også sikre vidensdeling og etablering af best practices i skadesbehandling og dialog med klubberne. Som PhD i ultralydsdiagnostik har han allerede en bred videnskabelig erfaring og udgivet mange videnskabelige artikler og undervist læger og fysioterapeuter i sportsmedicin og sportskirurgi.

 

Fakta om Morten Boesen

  • Morten er 45 år, gift med Camilla og far til 3 piger
  • Tidligere elite badminton spiller. Bor i Gentofte og gift med Camilla og far til 3 piger.
  • Tilknyttet FC Københavns sundhedsstab siden 2004
  • Cheflæge i FC København siden 2009, hvor han udover behandling også står for kirurgiske indgreb
  • Speciallæge i ortopædkirurgi med speciale i sportskirurgi
  • Overlæge på Sjællands Universitets hospital i de sidste 5 år og arbejder aktuelt på Aleris privat Hospital I parken.
  • Siden 2005 ejer af sportsdiagnostiske klinik med speciale i at udrede og behandle sportsskader.

 

Log ind