MENU

JB Futsal Gentofte genvinder futsal-mesterskabet

JB Futsal Gentofte var en klasse over København Futsal over to finaler og vandt samlet 5-3 i kampen om mesterskabet. Dermed har Gentofte vundet DM to år i træk, og klubber sigter efter at bygge videre på triumfen i Champions League.

JB Futsal Gentofte genvinder futsal-mesterskabet
JB Futsal Gentofte fejrer mesterskabet. Foto: Arthur J. Cammelbeeck

AF: DBU Kommunikation//

Lørdag blev danmarksmestrene i futsal fundet på herresiden, da JB Futsal Gentofte forsvarede en 3-1-sejr over København Futsal i den første finalekamp ved at spille 2-2 på hjemme i Gentoftehallen foran knap 1.000 tilskuere. Dermed vandt JB Futsal Gentofte sit andet mesterskab i træk med en samlet 5-3-sejr.

København Futsal var presset til at slippe tøjlerne og gå aggressivt efter en storsejr i returkampen, men efter en tidlig føring til 1-0 for gæsterne gik gassen af ballonen. Gentofte punkterede Københavns comebackdrømme med to scoringer efter pausen, og så var det kun kosmetisk betydning, at København Futsal fik udlignet til 2-2.

Landstræner Nikolaj Saabye uddelte efter kampen prisen som årets spiller i finaleslutspillet til Zakaria El-Ouaz fra JB Futsal Gentofte.

I JB Futsal Gentofte-lejren er man glade for sejren, men understreger samtidig, at det vundne DM-guld først og fremmest fjerner en byrde fra skuldrene.

“Det er rigtig dejligt. Det er sværere at forsvare et mesterskab nogle gange, end det er at vinde det først, og det kunne vi godt mærke undervejs. Vi følte mere en lettelse end en ægte glæde, fordi vi følte os jagtet af de andre hold,” siger cheftræner Bo Holden.

JB Futsal Gentoftes anfører og liga-topscorer, Mads Falck, havde den samme oplevelse af triumfen som sin træner.

“Det var en kæmpe lettelse og totalt dejligt. Men det var mere en lettelse end en glæde for de mange af os, der har været med længe,” siger Mads Falck.

Vil videre i Champions League
Som danmarksmester har JB Futsal Gentofte vundet retten til at repræsentere Danmark ved Champions League i slutningen af augusut, og her håber klubben på, at de endelig kan spille sig videre fra den indledende runde.

“Vi vil rigtig gerne videre fra første runde af Champions League. Det er helt klart det næste, store mål. Sidste år vi tæt på at gå videre, men tabte mod et professionelt hold fra Bosnien. Så vi håber på lidt bedre lodtrækning i år,” siger træner Bo Holden.

“Vi skal ud og spille Champions League nu, hvilket er den kæmpestore gulerod, som vi spiller om i Danmark. Nu vil vi videre til Main Round,” lyder det fra Mads Falck.

JB Futsal Gentofte og København Futsal har nu fordelt de seneste otte mesterskaber imellem sig. Gentofte har vundet fem af disse.

 

Log ind