Det tegner til at blive en spændende eftermiddag i Herning i dag.

Den nye hybridbane, som er anlagt af Herning Kommune med økonomisk støtte fra DBU og Herning Fremad, skal for første gang tages i brug, når udvalgte spillere fra Kvinde- og Herrelandsholdet træner sammen med børn fra DBU Fodboldskole.

Der vil også være muligt at møde alle spillerne til autografer og billeder ved banen, ligesom der vil være en aktivitetszone på kunstgræsbanen foran klubhuset, så der vil være noget for fans i alle aldre.

Arrangementet begynder klokken 14.30 med officiel åbning og indvielse med taler af Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune, og Peter Møller, fodbolddirektør i DBU.

Den nyanlagte bane bliver den mest avancerede i Danmark, og det er planen, at den i vid udstrækning skal bruges af så mange af DBU’s landshold som muligt.

"Med en bane i den her kvalitet giver vi landsholdet mulighed for at forberede sig optimalt op mod vigtige kampe. Det er en ekstra bonus, at banen samtidig er placeret ved én af områdets mest traditionsrige fodboldklubber, hvor fodboldbegejstringen i forvejen er stor. Vi glæder os til indvielsen og til at træne på banerne frem mod de afgørende EM-kvalifikationskampe, hjemme mod Gibraltar og ude mod Irland, siger fodbolddirektør Peter Møller.

Herrelandsholdet gennemfører en regulær træning på banen tirsdag klokken 11, og den vil være åben med fri adgang.