Landsholdsspiller: Det er stort at være rollemodel

Landsholdsspillere er mødt op til en træning udover det sædvanlige. For træningen er med fodboldglade børn, der har fået chancen for at møde deres idoler og få sig en oplevelse for livet.

Landsholdsspiller: Det er stort at være rollemodel
Landsholdsspiller Stine Larsen giver highfive til en af de deltagende børn til fællestræningen.
Af: Michelle Thygesen

 

Stjernestøvet drysser over Herning Fremads baner. Pernille Harder, Stine Larsen og Sanne Troelsgaard er trukket i fodboldstøvlerne, og det samme er Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Delaney.

De er alle en del af en træning, hvor 16 udvalgte børn fra DBU Fodboldskole har vundet en konkurrence om at træne med A-landsholdene. En træning, der betyder mere end som så, fortæller Magnus Lillevang på ni år, som er en af de heldige vindere:

”Det er rigtig stort for mig, for jeg har altid drømt om at møde spillerne, fordi jeg elsker fodbold.”

Det er ikke kun børnene, der har en stor dag. Smilene er også brede hos de erfarne landsholdsspillere.
Stine Larsen, der er fast inventar på Kvindelandsholdet, har heller ikke glemt, hvordan hun som barn selv så op til fodboldspillere:

”Det er vigtigt at have nogen at se op til. Det giver motivation, og man bliver inspireret. Det gør kun noget godt for ens udvikling.”

 

Forbillede på fodboldbanen

Landsholdsspilleren Stine Larsen har som en af de få driblet sig fra den lokale fodboldklub til landsholdet og har i dag spillet mere end 40 kampe i den rød-hvide trøje. Hun er dermed blevet et forbillede for mange fodboldglade børn:

”Det er selvfølgelig stort at være rollemodel. Jeg ved selv, fra da jeg var lille, hvor meget jeg så op til ældre spillere, så det betyder meget at kunne give noget igen til børnene, og vi nyder det jo også. I min hverdag, der knokler jeg bare på, og så håber jeg, børnene gør det samme, så de når endnu længere, end jeg har gjort.”

Ifølge Bo Kampmann Walther, der er medieforsker og fodboldskribent, er fascinationen af fodboldspillere ikke noget nyt, men sporten og især fodbold kan noget helt særligt: 

”Alle har brug for rollemodeller. Vi har brug for det i alle livets forhold. Især sporten har professionaliseret sig, der er mange penge på spil, og man kan følge tæt med i fjernsynet. Det er lidt en fjern og abstrakt verden. Men der ville ikke være nogen fascination, hvis vores og fodboldspillernes omgang med bolden var den samme.”

 

Mål og tunneller på stjernerne

Finter, driblinger og mål pryder træningen og er ikke kun forbeholdt Danmarks bedste fodboldspillere. Også de yngste får muligheden for at brillere med scoringer på Højbjerg i målet efter oplæg fra Delaney. Også han er klar over, at mange ser op til ham, selvom han godt kan glemme det mellem tre ugentlige kampe og træning i massevis: 

”Vi står i en unik position som fodboldspillere, og det er rart at opleve, at nogle ser op til mig og synes, at det, jeg gør, er inspirerende,” fortæller Herrelandsholdets midtbanemotor.

Fløjten lyder for sidste gang, og dagens fodboldtræning er veloverstået. De unge spillere haster mod idolerne i midtercirklen for at få selfies med stjernerne eller kruseduller på spillertrøjen eller læderkuglen.

Magnus Lillevang har haft en uforglemmelig dag. Ikke mindst på grund af de to tunneller, han lavede på Thomas Delaney:  

”Det har været rigtig sjovt at træne med landsholdene. Når jeg bliver større, håber jeg, at jeg kommer til at spille for en klub, der hedder Juventus, og at jeg bliver en lige så god fodboldspiller som landsholdsspillerne.”

Log ind