Torsdag aften spiller herrelandsholdet EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar og rejser derefter videre til Georgien, som holdet møder søndag aften. Rejsen bliver dog uden landstræner Åge Hareide, der onsdag har gennemgået en kirurgisk oprensning af sit knæ. Behandlingen er forløbet godt, men lægerne anbefaler fortsat, at Åge Hareide ikke rejser og i stedet forholder sig i ro. Det fortæller Morten Boesen, forbundslæge i DBU og læge for Herrelandsholdet:

“Behandlingen af Åge Hareides knæ er forløbet efter planen og hans tal er faldende. Lægerne vurderer dog, at Åge bør hvile og undgå en lang, udmattende rejse, så han kommer ikke til Georgien,” siger han. 

Åge Hareide ærgrer sig over, at han ikke kommer med til Georgien-kampen:

“Jeg havde glædet mig til de to kampe og til at være sammen med spillerne, men jeg følger selvfølgelig lægernes anbefalinger. Jeg hepper hjemmefra og er sikker på, at Jon og spillerne sikrer gode kampe og resultater,” siger han. 

Jon Dahl Tomasson vil stå i spidsen for Herrelandsholdet til selve kampene mod Gibraltar og Georgien. U16-landstræner Søren Hermansen rejser med til Georgien som assistent for trænerteamet. 

Se programmet for Herrelandsholdet lige her.