Abonnementer giver flere penge i klubkassen

Meld medlemmer ud og få flere kontingenter i klubkassen? Det lyder naturstridigt, men det er virkeligheden for nordjyske BI Fodbold.

Abonnementer giver flere penge i klubkassen

Tre unge mænd fra seniorafdelingen tager plads i BI Fodbolds klublokaler. De firkantede stole med grønt betræk leder tankerne tilbage til klubbens storhedsperiode i 70’erne -  men for 25-årige Mathias Taagaard og vennerne Daniel Svane og Peter Nielsen er det ikke fortiden der fylder. De nye medlemmer af fodboldbestyrelsen sætter sig i stedet for at forbedre den frivillige administration i klubben.


50.000 kr. mere i kassen

Den nye ledelse retter øjnene mod processen for indmeldelse af spillere, hvor der er plads til forbedring: 

”De fleste ting blev gjort manuelt. Trænerne kom med en post-it seddel med navnet på et medlem, som så skulle indtastes i et system – og så skulle bekræftelsen hele vejen den anden vej igen,” fortæller Mathias Taagaard.

Den nye bestyrelse booker derfor et gratis IT-kursusforløb, for at slippe af med post-it stafetterne, og indfører kontingent på abonnement – ’automatisk kontingentkørsel’.

Det kræver tid og en masse udmeldelser at overgå til et nyt IT-system med automatisk kontingentkørsel, men det giver grønne tal på bundlinjen:

”Vi udmeldte 300 medlemmer ved at fjerne de spillere, der ikke havde været på holdkort i flere år. Men da vi kørte de første kontingentkørsler, fik vi også mange ’nye’ medlemmer ind i systemet. Lige nu ser det ud til, at vi får 50.000 kroner mere ind i kontingent sammenlignet med sidste år,” forklarer Mathias Taagaard.  


Ingen kontingent – ingen kampe

BI Fodbold får hjælp af en instruktør til at sætte klubben op i afdelinger og hold. Det baner vejen for trænere og holdledere, der får serveret spillere, trænere, kampe og træningstider i holdsystemet ’KampKlar’. Desuden sikrer klubben, at spillerne ude på banen stemmer overens med dem i medlemsregistreret.

DBU’s IT-systemer giver således mulighed for en helt konkret konsekvens ved manglende betaling: Ingen kontingent – ingen kampe. Det giver ifølge den nordjyske ildsjæl et tydeligt billede af, hvordan sammenhængen mellem systemerne hjælper til at få kontingentkronerne i kassen:

”Vi kan se, at de hold der bruger KampKlar, også er de hold, der er bedst til at betale kontingent,” fortæller Mathias Taagaard.

DBU og lokalunionerne har det seneste år udbudt gratis IT-kurser for at hjælpe klubberne med at strukturere klubben digitalt og blandt andet gøre det lettere at opkræve kontingent. De gratis kurser fortsætter i resten af 2019.

Læs mere og book et gratis IT-kursus her.

 

Log ind