DIF og DBU advarer mod at sende OL og fodboldlandskampe ud i kulden

Yousees udmelding om, at alle Discoverys kanaler fra årsskiftet udgår af deres faste tv-pakker møder bekymring fra flere af idrættens store organisationer. DIF og DBU advarer mod konsekvenserne.

DIF og DBU advarer mod at sende OL og fodboldlandskampe ud i kulden

 

Dybt problematisk og virkelig beklageligt.

Sådan lyder meldingen fra både DIF og DBU efter Yousees udmelding om, at tv-udbyderen fra årsskiftet planlægger at trække Discoverys kanaler ud af de faste tv-pakker. Det betyder helt konkret, at Herrelandsholdets kampe i fodbold og en stor del af aktiviteterne ved det kommende OL i Tokyo 2020 ikke længere automatisk er en del af danskernes tv-billede. Potentielt kan det ramme de mere end en million danskere, der er kunder hos Yousee.

”Alle lande har brug for noget at samles om. Og hvis der er noget, der evner dét, så er det fodboldlandsholdet og OL, som begge er nationale klenodier. Samtidig er OL et udstillingsvindue for mange idrætter, og det vil være en katastrofe for sporten, hvis OL-dækningen ikke når så langt ud som sædvanlig. Derfor ser vi med stor alvor på situationen omkring Yousees tv-pakker,” fastslår Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, som også er national olympisk komite.

Discovery deler OL-rettighederne med Danmarks Radio. I praksis betyder det, at transmissioner af de enkelte sportsgrene er delt mellem de to medieorganisationer. Et eksempel kunne være at Jakob Fuglsang og Pernille Blumes konkurrencer vises på den ene station, og håndboldherrerne og Sara Slott vises på den anden.

Hos DBU opfordrer konstitueret direktør, Kenneth Reeh, til at skabe løsninger, hvor herrelandsholdets kampe kan ses af flest muligt:

”Fodbold er den mest populære sportsgren og Herrelandsholdet kan skabe en helt særlig sammenhængskraft i Danmark. Derfor bør flest muligt kunne se Christian Eriksen og de andre i årene frem. Det er problematisk og beklageligt, hvis seerne ikke får adgang til det populære fællesskab, som et fodboldlandshold kan skabe,” siger DBU-direktøren.

Samme opfordring lyder fra Morten Mølholm Hansen:

”Set udefra ligner det her et forhandlingsspil, som sports-Danmark er blevet gidsler i. Derfor vil vi fra DIF’s side opfordre til, at Yousee og Discovery finder en løsning til glæde og gavn for idrætten og danskerne,” fastslår han.

Log ind