Ildsjæl får børn på banen

En fodboldglad mand, en kommune og et fodboldforbund. Det er opskriften på at få børn væk fra ballade og ind på fodboldbanen.

Ildsjæl får børn på banen
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen, Herning Kommune
Af: Michelle Thygesen

 

Navnet er Lars Korsgaard. Han er pædagog og idémager til FC Brændgård. Et projekt, der har til formål at gøre børn i 2. – 5. klasse klar til fodboldtræning i foreningslivet.

”Vi har en gruppe børn, som altid kommer i konflikter. Både med lærere, pædagoger, kammerater og andre børn. Men fælles for dem alle er, at de elsker fodbold. For når de spiller det, så er der næsten ingen konflikter,” fortæller Lars Korsgaard, der styrer fodboldtræningen i Brændgårdsskolens SFO.  

 

Børnene betyder alt

Fodboldtræneren fortæller, at drengene stadig har udfordringer i hverdagen, men at projektet er med til at udvikle børnene, og de fleste kommer stadig i en fodboldklub. Og selvom der til tider opstår forskellige udfordringer, så bliver de altid løst, forsikrer Lars Korsgaard, der holder meget af alle børnene. For ingen børn – ingen FC Brændgård:

”Den glæde børnene har til FC Brændgård er meget smittende. Det gør mig glad at se deres vilje til at ville noget, og fællesskabet med drengene og fodbolden giver mig mod på mere.”

 

FC Brændgård fortsætter 

Udover Lars Korsgaard står Herning Kommune og DBU bag projektet, som er en del af den velfærdsalliance den midtjyske kommune har indgået med fodboldforbundet. En alliance, som betyder mere end som så, forklarer Dorte West, der er formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune:

”Projektet i Brændgårdskolens SFO viser, hvordan holdsport, og ikke mindst fodbold, kan være med til at styrke sammenhold og fællesskab hos en gruppe børn, der måske ikke altid har følt sig lige værdsatte. Samtidig er det jo sundt for både krop og indlæringsevne at få motion. Det er et godt eksempel på, hvordan vores samarbejde med DBU omkring 'En Del af Noget Større'-projekterne giver gevinst for både børnene, fodboldklubberne og for vores ønske om at få alle børn med,” siger formanden.

Alliancen har desuden være med til at give holdet ens spillertrøjer med FC Brændgård på ryggen. De kommer i brug til forskellige stævner - også i fremtiden, siger Lars Korsgaard:

”Lige nu kan vi næsten ikke have flere børn med i projektet. Jeg er rigtig glad for den opbakning, jeg får fra min leder og kollegaer. Samtidig er kommunen en god medspiller i projektet. Og så længe der er børn, der vil spille, så lever FC Brændgård,” fortæller Lars Korsgaard.

 

 

 

Log ind