Livescore lukker frivillige ind

Flere hiver telefonen op af lommen på sidelinjen, for en ud af fire fodboldkampe bliver nu dækket live af nye, digitale frivillige.

Livescore lukker frivillige ind

Det er sæsonstart, og U16-pigerne fra FC Horsens har taget turen til Fyn, hvor de skal møde Dalum/Næsby i sæsonens første kamp. På sidelinjen står Hanne Hougård og taster løs på telefonen. Det er ikke fordi kampen keder hende – tværtimod. Den aktive fodboldmor spiller nemlig en vigtig rolle på holdet, hvor hun sammen med fodboldmor-kollegaen, Merete Sørensen, rapporterer målscorere, assists og udskiftninger live fra holdets kampe.

Lille indsats – stor forskel

Tøjvask, kørsel og kagebagning. Der er mange opgaver på et fodboldhold. Nu begynder en ny form for frivillighed at vise sig. Antallet af kampe med livescore i ’Fodbold app’en’ er steget fra hver tiende kamp i 2017 -  til hver fjerde i 2019.

Hanne Hougård er én af dem, der nu bruger mobilen til andet end Facebook og opdatering af indkøbssedlen, når hun følger holdet på sidelinjen:

”Som forælder er det rart at kunne følge med i kampene, når man ikke selv har mulighed for at være der. Og så synes pigerne på holdet jo, at det er sjovt, når de kan se de ting, der er sket i kampen,” fortæller Hanne Hougård.

Det gør sig ikke kun gældende for U16-pigerne i FC Horsens. Tre ud af fire fodboldspillere svarer i en undersøgelse, at de bliver motiveret til at spille mere fodbold, når de får adgang til statistik og data fra grønsværen.

Ifølge den moderne fodboldmor kræver det en meget lille indsats, at gøre en stor forskel:

”Vi aftaler inden kampene, hvem der tager den næste kamp. Så er det jo bare at trykke på mobilen, når der sker noget,” fortæller Hanne Hougård.

Dækker alle hold i klubben

24-årige Mikkel Andersen fra Flauenskjold IF livescorer også, så ofte som muligt. Han har på den måde bevaret kontakten til klubben, nu hvor han ikke selv spiller så meget længere. Og den unge mand, med mobilen i hånden, efterspørges af flere hold i klubben, fortæller han:

”Spillere og trænere spørger mig ofte, om ikke jeg lige vil livescore deres kamp. Jeg livescorer alle de kampe, jeg ser. Mest Kvinde serie 1 og Herre serie 3, hvor jeg også hjælper til som holdleder,” fortæller Mikkel Andersen.

Det har også givet den unge lyntaster førertrøjen i konkurrencen om at blive ’Årets livescorer’ for efterårssæsonen 2019 med 14 kampe under bæltet. Han er dog skarpt forfulgt af Heine Nielsen, der har en lidt anden og mere praktisk årsag til at livescore i Bjerringbro på det Serie 6-hold, hvor han selv spiller – og på U13, hvor han er træner:

”Jeg bruger livescore til at holde styr på tiden, i stedet for et stopur. På seniorholdet bruger vi informationerne til vores bødekasse, og på U13 bruger vi det til statistik,” fortæller Heine Nielsen. 

Livescore er en funktion i Fodbold app’en, som kan udføres af spillere på holdkortet – eller personer i klubben med hvervet ’Livescore/kampfakta indberetter’. Se hvordan du får det i din klub her.

Log ind