Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet, at kampen mellem Næstved BK og Viborg FF fra den 22. september 2019 i 10. runde af NordicBet Ligaen, der endte 2-2, skal spilles om. Det skyldes, at Viborg FF har fået medhold i deres protest over, at Næstved-spilleren Stefan Vico ikke bliver smidt ud af kampen i det 93. minut ved stillingen 2-2, selvom han modtog sit andet gule kort.

I protesten lægger Viborg FF vægt på, at de fratages en stor mulighed for at forsøge at vinde kampen. Ifølge dem er der scoret 12 mål i overtiden af kampene i NordicBet Ligaen i den igangværende sæson. Derfor mener de, at kampen skal spilles om. Næstved BK bemærker dog, at de har udlignet til 2-2 inden fejlen, ligesom de hæfter sig ved, at der efterfølgende ikke opstår yderligere chancer.

Af Fodboldens Disciplinærinstans’ kendelse fremgår det, at det er fast praksis, at kampe skal spilles om, når der er tale om en objektiv dommerfejl og forkert anvendelse af Fodboldloven, når dette har direkte indflydelse på afviklingen af kampen. Det vurderer Fodboldens Disciplinærinstans er tilfældet i denne sag, da kampens dommer Sebastian Friis Aagerup påtager sig det fulde ansvar for den manglende udvisning.

Næstved-spilleren Stefan Vicos karantænepoint for kampen ændres til 0. I stedet tildeles han én ikke-karantænepointgivende karantænedag. Desuden annulleres advarslerne og deraf følgende karantænepoint fra opgøret for de øvrige spillere, da kampen skal spilles om.

Du kan læse hele kendelsen her.