Mandag tog U19-herrelandsholdet en flot skalp, da de fulgte op på en straffesparkssejr over Wales og besejrede vores naboer fra Sverige 1-0 i Nykøbing Falster Idrætspark. Dermed kopierede de på flot vis U17-drengelandsholdet, der i august slog Finland, Mexico og Sverige og vandt Open Nordic også kendt som de nordiske mesterskaber. Det skete også på dansk græs, da turneringen blev spillet på Fyn.

De to landsholds flotte turneringssejre vidner ifølge Flemming Berg, DBU’s talentudviklingschef for herrer, om to meget stærke hold, der er i stand til at forene vigtigheden af udvikling med spillet på banen og modet til at fejle.

”Resultaterne er ikke det afgørende, men for alle vores U-landshold lige nu, så er der en tydelig tendens i, hvordan vi griber spillet an. Vi spiller med stort mod, er aggressive og går altid ind med tilgangen om at styre spillet. Når vi har så mange dygtige spillere, så det kommer det til udtryk med flotte resultater i turneringer. Når vi har flere dygtige spillere, så har vi muligheder for at skabe resultater i turneringer og ikke blot i enkelte kampe,” siger Flemming Berg.

Selvom U17-drengelandsholdet og U19-herrelandsholdet allerede har imponeret inden for kridtstregerne, så er det med vægt på, at udviklingen er det vigtigste.

”I turneringer gør vi det sådan, at dem, der ikke starter inde i den første kamp, de spiller fra start i den næste kamp. Vi fordeler spilletid, fordi det handler om udviklingen af alle spillerne. Når vi så samtidig skaber resultater, så viser det, at vi har rigtig mange dygtige spillere, der kommer igennem det danske talentudviklingssystem ,” siger Flemming Berg.

Næste store opgave for de to landshold er den indledende EM-kvalifikation. U17-drengelandsholdet skal fra den 27. september til den 3. oktober kæmpe med Færøerne, Litauen og Sverige om pladser videre i kvalifikationsturneringen. Se programmet lige her.

U19-landsholdet tester formen mod Irland i to testkampe på irsk jord i Sligo den 11. og 14. oktober. Herefter gælder det også de første kampe i EM-kvalifikationen, der spilles på dansk jord i Køge. Modstanderne er Finland, Færøerne og Frankrig henholdsvis den 13., 16. og 19. november. Se det fulde kampprogram for U19 ved at klikke her.

Du kan desuden følge begge landshold og resten af ungdomslandsholdene på herresiden på Facebooksiden 'Ungdomslandsholdene - herrer'.

I videoen herunder kan du se, hvor stor glæden var, da U19-herrelandsholdet fejrede sejren over Sverige: