Med efterårets komme nærmer sig tiden for årets store trænerbegivenhed i det jyske. Den 8.-9. november inviterer DBU til Store Trænertræf i Vejen Idrætscenter.

Træffet består af en lang række fodboldfaglige oplæg med både teoretisk viden og konkrete træningsøvelser. Samtidig giver det en helt unik mulighed for at møde andre trænere til erfaringsdeling og idéudveksling. Flere end 100 trænere beskæftiget med alle aldersgrupper og på alle niveauer plejer at deltage.

I år er cheftræneren for OB's superligamandskab, Jakob Michelsen, på plakaten. Han vil give et indblik i sin hverdag som træner på højeste niveau. Derudover består programmet af en lang række instruktører, der står for hver sit interessante tema - både på banen og i teorilokalet. De vil give dig nye vinkler på din træning og inspiration til øvelser, der sikrer, at din træning udvikler sig.

Program

FREDAG 8. NOVEMBER 2019
14.00 Velkomst v/ Peter Rudbæk, Trænerudviklingschef i DBU
14.30 Per Andersen og Poul Erik Kristensen – Hvordan udvikler vi robusthed, modgangsparathed, vedholdenhed, viljestyrke og en stærk vinderkultur?
16.30 Pause
17.00 Martin Bloch, AGF Head of coaching – Ledelse tæt på cheftræneren (U10-U19)
18.15 Middag
LØRDAG 9. NOVEMBER 2019
08.00 Thomas Grønnemark, indkasttræner Liverpool FC – Det Lange, Hurtige og Kloge indkast
10.30 Pause
10.45

Vælg 1 af 2 mulige spor:

  • Kristian Mørch, U17 pigelandstræner – Indlæring af spillestil på U17 pigelandsholdet”, U17 landstræner
  • Max Johansen, DBU Talenttræner – Beslut dig! – spillernes kognitive evner
12.45 Frokost
13.30 Jakob Michelsen, cheftræner OB Superliga – En superligatræners hverdag
14.30 Tak for denne gang
Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Udvikling af robusthed hos børn og unge
Store Trænertræf 2019 indledes med et oplæg fra Poul Erik Kristensen, DBU-instruktør, og Per Andersen, der har en fortid som mangeårig ungdomslandstræner med mere end 300 kampe med drengenes U18, U19 og U20-hold.

De vil tale under temaet ”Hvordan udvikler vi robusthed, modgangsparathed, vedholdenhed, viljestyrke og en stærk vinderkultur?” og tage udgangspunkt i bogen ”Gør dig umage – sådan udvikler vi sammen børn og unge, der præsterer og trives – i skolen, sporten og samfundet”, som de står bag sammen med Pia Schou Nielsen og Jakob Freil. Bogen giver værktøjer til, hvordan man som bl.a. fodboldtræner kan bidrage til at gøre de unge mere robuste og modgangsstærke.

Sammenhæng i træningsplanlægning
Head of Coaching i AGF, Martin Bloch, er på programmet fredag eftermiddag med temaet "Ledelse tæt på cheftræneren". Han vil blandt andet tale om sammenhæng og struktur i planlægningen af træningsplaner/ugeplaner samt procedurer for cheftræneren i dagligdagen.

Vind kampe med gode indkast
Lørdag morgen vil indkasttræner Thomas Grønnemark involvere deltagerne i, hvordan "Det Lange, Hurtige og Kloge indkast" kan skabe flere clean sheets, chancer og mål. I teori og praksis vil han fortælle, hvordan han har hjulpet klubber som Liverpool FC og FC Midtjylland til at blive bedre til indkast på hver deres måde. 

I 2018 mødte DBU Jylland Thomas Grønnemark til en undervisningstime med en U17-spiller. Se videoen med Liverpool FC’s hemmelige våben her.

Valgfrie spor
Lørdag formiddag er inddelt i to spor, som kursisterne vælger imellem.

Mød enten U17 pigelandstræner, Kristian Mørch Rasmussen, med et oplæg om arbejdet med at indlære en fælles spillestil på U17 pigelandsholdet. Han vil vise konkrete tiltag fra praksis, samt give eksempler på i hvilket omfang spillerne inddrages i udviklingen af et fælles udtryk.

Eller deltag i DBU Talenttræner Max Johansens oplæg "Beslut dig!", der tager udgangspunkt i, at udviklingen af spilleres kognitive evner er meget oppe i tiden. Moderne fodboldspillere er nået langt hvad angår fysik og teknik, men kognitivt er flere og flere fodboldfagfolk begyndt at se et uudnyttet potentiale. Det gælder også i DBU’s talenttrænergruppe, der i dette efterår har eksperimenteret med hvordan de laver træning, der udvikler spillerne indenfor feltet.

Træffet tæller i kursusregnskabet
Husk, at Store Trænertræf giver hele 10 refreshmentpoint for trænere med B- eller C-licens. 

Tilmeld dig allerede nu
Du kan tilmelde dig Store Trænertræf her – sidste frist for tilmelding er 1. november, og pladserne bliver afsat efter først-til-mølle-princippet.

Pris
Det koster 1.600 kroner at deltage i Store Trænertræf og 2.000 kroner, hvis du ønsker at overnatte. Overnatningen foregår i to-firesengsværelser.

Bemærk at prisen inkluderer Thomas Grønnemarks bog ”Doven Energi”, der udfolder ”De 7 dovne principper” og handler om ”klog dovenskab”.

På træffet kan du udover tilmeldingsprisen erhverve dig bogen ”Gør dig umage – Sådan udvikler vi sammen børn og unge, der præsterer og trives - i skolen, sporten og samfundet” af Pia Schou Nielsen, Per Andersen, Poul Erik Kristensen og Jakob Freil for omkring 300 kroner.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte René Jensen på mail rjen@dbujylland.dk eller telefon 8939 9954.