Når U17-EM for piger afvikles fra den 9. maj 2020 til den 22. maj 2020 i Sverige, er forhåbningen, at det danske landshold er med for anden gang i træk. Vejen dertil er lang, men U17-pigelandsholdet har glæde af hjemmebanefordel i de tre indledende kvalifikationskampe, som spilles fra den 22. september til den 28. september.

Således kommer Nordmakedonien, Wales og Rusland på besøg i Ringkøbing og Skjern, hvor kampene afvikles på henholdsvis Green Arena og Skjern Stadion. Begge steder er der gratis adgang.

Landstræner Kristian Mørch Rasmussen er spændt på at se, hvor hans hold står i forhold til modstanderne, men han er overbevist om, at spillerne er klar til den udfordring, der venter rundt om hjørnet.

”Jeg forventer, at pigerne viser, hvad de er dygtige til. At de bringer deres spidskompetencer i spil, når vi spiller. Det er grunden til, at de er valgt,” forklarer Kristian Mørch Rasmussen, som har brug for spillere, der kan gøre noget på egen hånd, da han forventer, at modstanderne stiller sig langt tilbage på banen og overlader initiativet til de danske piger.

Danskernes første kamp spilles søndag den 22. september kl. 14.00 mod Nordmakedonien på Skjern Stadion, mens kamp nummer to er mod Wales onsdag den 25. september kl. 14.00 på Green Arena. U17-pigernes afsluttende kamp spilles lørdag den 28. september kl. 14.00 på Green Arena mod Rusland. Nummer et og to i puljen går direkte videre til Elite Round, mens de to bedste treere i de 11 kvalifikationspuljer også er at finde i bowlen, når grupperne til Elite Round trækkes i november.

Truppen finder du her, og du kan holde dig opdateret omkring U17-pigelandsholdet og de resterende ungdomslandsholds præstationer inde på Facebook-siden Ungdomslandsholdene – kvinder.