Som konsekvens af den aktuelle corona-krise i hele Europa besluttede UEFA den 17. marts at udskyde afviklingen af EURO 2020 til sommeren 2021. UEFA meddelte samtidigt, at konceptet med 12 forskellige værtsbyer skal fortsætte, hvis de enkelte værter er interesserede.

De sidste uger har der været afholdt en række virtuelle møder mellem DBU, Parken, Sport Event Denmark og Københavns Kommune om muligheden for at afvikle de fire kampe – tre gruppekampe og en ottendedelsfinale – i Telia Parken i juni 2021. Parterne skulle senest i dag den 3. april give det første tilsagn – såkaldt ’willing and able’ - om, at København kan blive en af værtsbyerne for næste års EM-slutrunde.

Efter en række møder er parterne blevet enige om at bekræfte fortsat interesse over for UEFA og om at arbejde videre med de bindende erklæringer og kontrakter op til den endelige deadline, fredag den 30. april 2020.

Frank Jensen, overborgmester i København (S), udtaler:

”Det er et meget stort ønske for København at kunne afholde EM næste sommer. EM var en begivenhed, vi havde glædet os til i år, og som vi allerede var langt med, både med de praktiske forberedelser, og som rigtig mange af os havde kæmpestore forventninger til. Nu trænger vi alle sammen til at kunne se frem til fest og fællesskab, og sommeren 2021 kan blive en kæmpe sportssommer og folkefest i København med både europamesterskab i fodbold og Tour de France. Men den er ikke hjemme – alle parter skal strække sig og udvise fleksibilitet, hvis det skal lykkes”.

Bo Rygaard, formand for Parken Sport & Entertainment udtaler:

”Vi vil være stolte over, såfremt det endeligt lykkedes at få EURO 2020 til København, og at vores stadion skal danne ramme for disse historiske kampe for dansk fodbold. Vi håber, at det formelt går i orden, så vi kan glæde os til den folkefest, som vi havde set frem til i år. Der var i aftalen mellem os og UEFA taget højde for, at turneringen kunne udsættes, men det har selvfølgelig krævet nogle grundige snakke med alle parter, før en så stor operation som at rykke EM kunne lykkedes, og vi kan gå fælles videre. Nu er vi i mål med den del og håber at kunne være med til give alle danskere en stor sportssommer at se frem til i 2021,” siger Bo Rygaard.

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, udtaler:

”Et EM på hjemmebane er noget af det største, danskerne kan få lov at opleve på nærmeste hold. Opgaven for DBU og Københavns Kommune – og i samarbejde med bl.a. Sport Event Denmark - bliver nu at sikre at rammerne og tilgængeligheden kommer helt på plads inden der skal gives UEFA endeligt besked ultimo april,” siger Lars Lundov.

I DBU er formand Jesper Møller fortsat bekymret for, om alle ender kan nå sammen, men han glæder sig over opbakningen til første tilsagn til UEFA:

”Det er en historisk mulighed at få EM-slutrunden til Danmark og få fire kampe i København, så vi kan skabe en kæmpe fodboldfest i hele Danmark. I DBU er vi klar til at arrangere fire EM-kampe i sommeren 2021, men vi kan ikke gøre det uden ubetinget tilslutning fra vores samarbejdspartnere. Vi er glade for opbakningen, men der er fortsat et godt stykke vej endnu, og jeg er først sikker, når vi har en endelig aftale,” siger Jesper Møller.