Corona-pandemien fortsætter sit indtog rundt om i Europa og får betydning for afviklingen af landskampe i september. Til dagens møde mellem direktører og generalsekretærer i de 55 UEFA-lande blev corona-situationen drøftet, både i forhold til tilskuere på stadions og i forhold til forholdsregler på rejser og til kampe. Efter mødet har UEFA meldt ud, at det formentlig ikke bliver muligt med tilskuere til landskampe i september, hvor det danske Herrelandshold skal møde både Belgien og England i Parken.

Den endelig beslutning skal træffes af UEFA ExCo i løbet af de næste par dage.

Udsigten til at skulle afvikle landskampene uden fans i Telia Parken, skaber stor ærgrelse i DBU.

”Belgien og England har to af verdens bedste landshold i øjeblikket og kampe mod dem i Parken kunne være en kæmpe fodboldoplevelse for de danske fans. Men sundhed er vigtigere end fodbold, og vi må forvente at skulle spille de to kampe bag lukkede døre. Vi håber, at fans vil bakke op bag tv-skærmen, så trænere og spillere kan mærke det inde på stadion,” siger kommunikationschef Jakob Høyer.

Allerede i sidste uge blev U-landsholdenes planlagte UEFA-kampe udskudt eller aflyst som resultatet af Corona-pandemiens fortsatte indtog rundt om i verden.