Da Kvindelandsholdet forrige tirsdag spillede mod Italien, markerede det afslutningen på en kvalifikation med en direkte billet til europamesterskaberne i 2022. Men opgøret blev også det sidste for Katrine Søndergaard Pedersen som assisterende landstræner.

Hun fortsætter fra 1. juli 2021 trænerkarrieren i spidsen for AGF Kvindefodbold, og det betyder et vemodigt farvel til Kvindelandsholdet:

"Jeg har været privilegeret og heldig at være en del af Kvindelandsholdet igennem rigtig mange år, først som spiller og dernæst som assistenttræner. Det har været en stor ære at træne de bedste spillere i Danmark samt være en del af det fantastiske team bag holdet. Jeg har lært utrolig meget, og jeg er stolt over at have bidraget til den udvikling og kultur, der kendetegner holdet. Jeg kommer til at savne spillere, trænere og stab omkring landsholdet, som har været ’min anden familie’ de sidste mange år. Men jeg er samtidig klar til nye udfordringer, og det glæder jeg mig rigtig meget til,” siger Katrine Søndergaard Pedersen.

Landstræner Lars Søndergaard har kun store ord til den afgående assistenttræner:

”Først og fremmest vil jeg ønske Kat stort tillykke med jobbet som cheftræner for AGF Kvindefodbold. Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og jeg har stor respekt for, at hun nu ønsker at tage det næste skridt i sin trænerkarriere. Hun har været uvurderlig og vil blive savnet af alle på holdet,” siger Lars Søndergaard og fortsætter:

”Det er rigtig godt for Gjensidige Kvindeliga at få en så stærk trænerprofil ind i ligaen. Det viser den positive udvikling, som dansk kvindefodbold er inde i.”

Fodbolddirektør Peter Møller ønsker Katrine Søndergaard Pedersen stort tillykke med det flotte cheftrænerjob:

”Katrine har gået med drømme om at blive cheftræner, og derfor skal hun selvfølgelig slå til, når denne chance opstår. Hun er et kæmpe ikon med 210 landskampe og i alt et kvart århundrede på Kvindelandsholdet. Katrine har haft og har enorm betydning for dansk kvindefodbold og er tilmeld i gang med at få Pro-trænerlicensen som den blot anden danske kvinde. Hvor Katrine er lige nu i sin trænerkarriere, er jobbet i AGF den perfekte løsning. Vi ønsker hende alt det bedste og håber på et gensyn,” siger Peter Møller.

Katrine Søndergaard Pedersen har været assisterende landstræner siden august 2015 og stopper i stillingen til januar. Som aktiv spiller var hun med på Kvindelandsholdet i næsten to årtier fra 1994 til 2013. Hendes 210 landskampe er rekord for både Herre- og Kvindelandsholdet.

DBU arbejder på, hvordan det kommende trænerteam skal se ud efter Katrine Søndergaard Pedersens afgang.