Det er en gammel kending, der træder ind på gangene i Brøndby til sin første arbejdsdag. Tidligere U19-kvindelandstræner og U23-assistenttræner Danny Jung starter som konsulent for træneruddannelse ved årsskiftet. Det er en oprustning til området, fortæller Kenneth Heiner-Møller, Trænerudviklingschef i DBU:  

”Træneruddannelsen skal gå fra at være god til at blive endnu bedre. Danny Jung kan bidrage med en bred erfaring og indsigt fra sin egen tid på sidelinjen fra både senior og ungdomsfodbold og på tværs af kønnene.  Derfor kan han være med til at udvikle og facilitere netværk blandt trænere i hele fodbold-Danmark,” siger Kenneth Heiner-Møller.

En vigtig arbejdsopgave, der venter Danny Jung med sin tiltræden i DBU, bliver desuden at udvikle træneruddannelsen på engelsk. En altafgørende opgave, når man som DBU ønsker at bidrage i endnu højere grad til integration og større mangfoldighed i fodbolden.

”Hvis du kommer til Danmark og ikke taler dansk, kan du, som det er nu, ikke uddanne dig som træner. Det skal vi lave om på, så potentielle trænere, der ikke kan dansk, kan blive trænere og bidrage til, og blive involveret i, foreningslivet, som vi ved, at mange har interesse i,” siger Kenneth Heiner-Møller.

Danny Jung tiltræder stillingen 1. januar 2021. Han kommer fra sin seneste stilling som U19-herretræner i FC Helsingør, og glæder sig til at vende tilbage til de velkendte gange i DBU:

”Jeg ser meget frem at igen være en del DBU, og være en del af et godt team, der arbejder med den fortsatte udvikling af dansk fodbold”, siger Danny Jung.