Kommuner og stadionejere nu muligheden for at byde på at lægge græs til Kvindelandsholdets afgørende VM- og EM-kvalifikationskampe fra den 1. august 2021 til den 31. juli 2024.

Fremragende fodbold, god stemning, højt humør og oplevelser for store og små er fast inventar, når Kvindelandsholdet spiller på dansk jord. Og det er en tendens, som gerne må fortsætte de kommende år, fortæller DBU-direktør Jakob Jensen:

”Fodbold er for alle. Den skaber sammenhængskraft og fællesskab. Derfor udbyder vi muligheden for at blive hjemmebane for Kvindelandsholdet, der altid er garant for flot og seværdig fodbold. Jeg er helt sikker på, at Kvindelandsholdets hjemmebanekampe kommer til at skabe stor glæde og minder på det stadion, der skal lægge græs til i de kommende år”, siger Jakob Jensen  

DBU har de senere år bestræbt sig på at sikre, at så mange af de danske fodboldfans som muligt kan opleve de danske landshold spille i geografisk nærvær. Herrelandsholdet, Kvindelandsholdet og U21-herrelandsholdet har spillet turnerings- og venskabskampe i blandt andet Herning, Viborg, Horsens, Brøndby, Aalborg og Århus inden for rammerne af velfærdsalliancer indgået mellem DBU og disse byer. Senere på måneden kommer der et lignende udbud for at blive U21-herrelandsholdets hjemmebane.

Kvindelandsholdets kommende hjemmebane skal leve op til nogle særlige krav. Følgende kriterier vil få stor betydning for valget af stadion:

  • Stadion skal have en tilskuerkapacitet på minimum 7.000 siddende tilskuere og kendskab til afvikling af større kampe
  • De sportslige rammer for kampafvikling og landsholdets forberedelser skal være i top
  • Rammerne omkring stadion, fx hotelfaciliteter i nærheden og den øvrige infrastruktur omkring stadion
  • Stadionoplevelsen for de danske fans, fanzone-aktiviteter og muligheden for at skabe en folkefest

Du kan læse mere om kravene og finde al information om udbuddet lige her.