Kvindelandsholdet er blevet ramt af yderligere tre tilfælde af positive Covid-19-tests før tirsdagens kamp

Landsholdsspillerne Katrine Veje og Josefine Hasbo er tirsdag morgen blevet testet positive med Covid-19 efter den testrunde, der blev foretaget i lejren mandag aften. Derudover er et medlem af staben også testet positiv. De er begge blevet isoleret og sendt hjem.

De resterende spillere, trænere og stabsmedlemmer på Kvindelandsholdet er testet negative.

Alle på holdet har været isolerede på deres hotelværelser siden søndag eftermiddag og har kun forladt deres værelser i forbindelse med mandagens træning, der foregik på forsvarlig vis. Alle var før træningen testet negative for Covid-19. Måltider er blevet hentet i små, afmålte grupper og indtaget på værelset.

Fodbolddirektør Peter Møller forklarer, at holdet har taget alle forholdsregler og fulgt UEFA’s protokoller og øvrige retningslinjer:

”Det er beklageligt og ærgerligt, at vi er ramt af flere smitte-tilfælde. Vi føler med de smittede og de andre, der misser kampen mod Italien. Situationen er desværre et spejl af det samfund, vi lever i, hvor flere bliver smittet, både i klubber og i øvrige virksomheder. Vi følger UEFA’s protokoller og sundhedsmyndighedernes anvisninger og har strammet vores interne corona-regler på holdet yderligere til denne samling,” siger Peter Møller.

DBU har i dag været dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen er enig i DBU’s anvendelse af smitteopsporing og et forsigtighedsprincip. Som følge af dette har DBU besluttet at isolere to spillere, der har været i potentiel nærkontakt med de tre med positive Covid-19-tests. Det drejer sig om landsholdsspillerne Signe Bruun og Mille Gejl, der ligeledes er blevet isoleret og sendt hjem.

Landstræner Lars Søndergaard er berørt af omstændighederne:

”Det er en ulykkelig situation, som vi er meget påvirkede af. Nu vil vi vinde kampen mod Italien for alle dem, der ikke kan være med,” siger landstræner Lars Søndergaard.