I et stort skridt for den videre udvikling af esport i FIFA-regi offentliggør FIFA og DBU i dag, at Danmark bliver vært for FIFA eNations Cup 2020, hvilket bringer en af de mest spændende FIFA-esportsturneringer direkte ud til danske fans og foran et live publikum for første gang nogensinde.

FIFA’s internationale holdturnering inden for esport finder sted fra den 22. til 24. maj og slutter med at krone verdens bedste EA Sports FIFA20-landshold efter en turnering, hvor spillerne skal konkurrere i to-mod-to-formater.

Så landets ære og global hyldest er på spil, når København skal være vært for verdens bedste nationer i spillet EA Sports FIFA 20 til en turnering, der skal bygge videre på den store spænding, passion og drama, der udspillede sig til den første udgave af turneringen i London i 2019.

Frankrig vandt den første udgave af FIFA eNations Cup med et hold, der inkluderede Corentin ’MAESTRO’ Thullier og Lucas ’DaXe’ Cuillerier, og stiller nu op for at forsvare trofæet, når 24 af de bedste FIFA20-nationer i verden mødes i kampen om international hæder og en samlet præmiepulje på over 100.000 dollar.

Christian Volk, Director of eFootball & Gaming fra FIFA, udtaler følgende om valget af vært:

”Som en nation, der har en stor historie med esport og en fantastisk og entusiastisk fanbase, var Danmark et naturligt valg som vært for FIFA eNations Cup i 2020. Vi er glade for at sende FIFA eNations Cup til Danmark, så vi kan bygge videre på den store succes og interesse, der var omkring den første udgave af turneringen sidste år i London. Nu skal turneringen viderebringe den spænding og passion, der er omkring et internationalt og innovativt holdformat som FIFA eNations Cups, til de danske fans og foran et live publikum for første gang nogensinde.

Kenneth Reeh, der er konstitueret direktør i DBU, udtaler følgende:

”Vi er meget stolte af, at København er blevet valgt som vært for FIFA eNations Cup 2020, og vi ser frem til at byde spillere og fans velkommen til en forhåbentligt stor og mindeværdig turnering. Sidste år havde eFodboldlandsholdet fornøjelsen af at deltage i den første udgave af turneringen i London, og i år bliver det endnu mere fantastisk at se holdet deltage i turneringen på hjemmebane i København. Esport er meget populært i Danmark, så det bliver fantastisk at åbne dørene og hele turneringen op for et live publikum til kampene.”

FIFA eNations Cup var i sidste sæson et nyt indslag til kalenderen og foregår ved, at de bedste lande og FIFA-spillere i verden konkurrerer i et unikt holdformat på både Xbox og PlayStation i løbet af gruppespillet. De to øverst placerede nationer i hver af de fire puljer kvalificerer sig til knockoutfasen og chancen for at vinde FIFA eNations Cup 2020.

Lige nu er der gang i nationale kvalifikationer hos mange af de lande, der er i spil til deltagelse i FIFA eNations Cup, for at finde trupperne til turneringen. Den officielle lodtrækning til turneringen finder sted i foråret 2020.