Fodbold kan samle os. Om det er i sofaen, i forening eller i omklædningsrummet, så er vi fælles om glæden og passionen til sporten. Men når bolden ruller hver dag ude i klubberne, så er det fordi, at der er nogle ildsjæle, der gør en forskel. Med initiativer, energi og passion gør de en afgørende forskel for dansk fodbold. Følgende breddepriser blev uddelt på DBU’s repræsentantskabsmøde:


Årets fodboldaktivitet – E-fodboldskoler i København
Københavns Kommune, BK Union og DBU København har sammen ønsket at bygge bro mellem e-fodbold, den traditionelle fodbold og foreningslivet. Det viste de med den første e-fodboldskole, der blev afholdt i Grøndal Multicenter med 40 unge over tre dage, hvor de forsøgte at overføre nogle af spillets koncepter fra skærmen til grønsværen. ”Mit håb er, at resten af landets fodboldpiger og fodbolddrenge en gang med tiden også kan få lov til at komme på en national e-fodboldskole,” fortalte Henrik Selch fra DBU København, da han modtog prisen.


Årets fodboldleder – Morten Frederiksen, SfB
Morten Frederiksen er formand for Svendborg forenede Boldklubber og leder klubben med sine stærke lederegenskaber og store passion for sin barndomsklub. Han har været med til at samle klubben i en svær tid, og for ham betyder klubbens U9 hold lige så meget som klubbens elitehold. ”Som formand for DBU Fyn kan jeg bare sige, at det er vanvittig velfortjent,” sagde Bjarne Christensen om prisen til Morten Frederiksen.


Frivillighedsprisen – Nørager/Rørbæk IF
”Det er et eksempel på, hvad man kan, hvis man vil,” sagde næstformand i DBU, Bent Clausen, da han præsenterede Nørager/Rørbæk IF som de første vindere af Frivillighedsprisen nogensinde. I Rørbæk har frivillige sammen bygget en 660 kvadratmeter stor indendørs kunstgræsbane med tilhørende festsal ved siden af. Den lille by har vist, hvor stor en forskel frivillige ildsjæle kan gøre for en klub og et lokalsamfund.


Årets fodboldklub 2019 – Frederiksberg Boldklub
Frederiksberg Boldklub er årets fodboldklub 2019, fordi de tager et stort samfundsansvar, hvor de gør fodbold til et samlingspunkt for kommunens borgere. Med en lang række initiativer har de formået at tiltrække mange nye medlemmer til deres fodboldklub. ”Jeg vil gerne takke på vegne af vores 2009 medlemmer og alle deres pårørende. Det er en stor pris, tak skal I have,” sluttede Frederiksbergs Boldklubs formand, Henrik Amdi Madsen, med statuetten i hånden.


Årets ’En Del Af Noget Større’-prisen – Fodbold, Dannelse og Integration
”Alle kan samles om en bold,” siger koordinator Hanne Baltzer begejstret i videoen, hvor hun bliver overrasket med, at projektet ’Fodbold, Dannelse og Integration’ har vundet ’En Del Af Noget Større’ -prisen. Projektet har formået at trække børn fra udsatte familier i Lindholmområdet i Nykøbing ind i fodboldklubberne, hvor børnene såvel som forældrene lærer det danske foreningsliv at kende.