Når Kvindelandsholdet mandag morgen rejser til Algarve Cup, bliver det uden Sofie Junge og Nadia Nadim.

Sofie Junge spiller til dagligt i Juventus og har bopæl i Torino-området, som er blandt de områder i Norditalien med corona-smittede. Tidligere fredag opfordrede det portugisiske fodboldforbund, arrangørerne bag Algarve Cup, alle deltagerlande til at tage ’alle nødvendige forholdsregler for at undgå, at et medlem af holdet eller staben kan være smittebærer’.

Derfor har forbundslæge Morten Boesen og landstræner Lars Søndergaard besluttet at lade Sofie Junge blive hjemme.

Morten Boesen understreger, at Sofie Junge har det fint og ikke er mistænkt for at være smittet, men at hun er bosiddende i et område med mange tilfælde af corona-smittede. Derfor følges anvisningen fra det portugisiske fodboldforbund:

”I forbindelse med den aktuelle virus-situation er vi i DBU i løbende kontakt med Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Instituttet, ECDC (European Center for Prevention and Disease Control) samt med UEFA for at kunne vurdere situationen, særligt i forhold til vores landsholdsspillere i forskellige europæiske klubber. Vi har samlet vurderet, at det er bedst at lade Sofie Junge blive hjemme, selv om hun ikke er mistænkt for at bære smitte. Vi følger løbende udviklingen i forhold til alle vores landshold,” udtaler Morten Boesen, forbundslæge i DBU og landsholdslæge for Herrelandsholdet.

”Vi er rigtig ærgerlige over, at Sofie ikke kan være med i turneringen, da hun er en vigtig spiller for os. Vi støtter og respekterer naturligvis det portugisiske fodboldforbunds opfordring, og derfor bliver Sofie hjemme” siger Lars Søndergaard.

Sofie Junge selv ærgrer sig over ikke at kunne trække landsholdstrøjen over hovedet i marts:

”Jeg havde glædet mig til at spille for landsholdet igen, så jeg er selvfølgelig ærgerlig over ikke at kunne være med, men jeg forstår og accepterer beslutningen. Jeg ønsker mine holdkammerater og staben held og lykke i Algarve, og jeg ser frem til snart at spille for Danmark igen,” siger landsholdsspilleren.

Samtidigt har angriber Nadia Nadim fra Paris Saint-Germain måttet melde afbud på grund af en skade.

De to spillere erstattes af Josefine Hasbo fra Brøndby og Amalie Thestrup fra A.S. Roma, som landstræneren ser frem til at se i aktion:

”Josefine fik sit store gennembrud for Brøndby i efteråret og er en virkelig lovende spiller, mens Amalie har gjort det rigtig godt og scoret mål i en topklub i en stærk liga som den italienske. Det er to dygtige spillere, vi får ind i truppen,” siger Lars Søndergaard.

Kvindelandsholdet indleder Algarve Cup mod Norge onsdag den 4. marts klokken 15.00 dansk tid.