Vinterpausen er langt om længe ved at være forbi for Kvindelandsholdet, der har været i fodboldhi siden den knusende EM-kval-sejr på 14-0 over Georgien i november.

Portugals sydkyst danner rammerne for Danmark, når bolden igen ruller med rød-hvid deltagelse i starten af marts. Her er Lars Søndergaards tropper traditionen tro med i træningsturneringen Algarve Cup, der i år byder på et rigtig stærkt felt med nogle af de bedste nationer i verden.

Landstræneren har udtaget sin trup på 22 spillere til de tre kampe, og her er der både friskt blod og et par genkendelige navne iblandt. Caroline Møller fra Fortuna Hjørring og Janni Thomsen fra VSK Århus har mulighed for at trække A-landsholdstrøjen over hovedet for første gang. Derudover er Simone Boye og Theresa Eslund (tidligere Theresa Nielsen, red.) tilbage i truppen efter længere tids fravær.

Du kan se hele truppen lige her:

Truppen til Algarve Cup 2020

Lars Søndergaard glæder sig over endelig at være samlet med holdet igen og ser frem til at genfinde topformen forud for den sidste halvdel af EM-kvalifikationen.

”Det bliver et dejligt gensyn. Vi bliver testet mod verdenseliten, og så skal vi have fundet det gode spil fra efteråret frem igen efter en længere pause, så vi er klar til de vigtige kval-kampe i april. Der bliver også mulighed for at prøve nogle nye ting og se flere spillere i aktion,” siger Lars Søndergaard.

Danmark spiller den første kamp ved Algarve Cup onsdag den 4. marts klokken 15.00 dansk tid, hvor VM-kvartfinalisterne Norge er modstanderen. Den 7. marts gælder det en mindst lige så vanskelige opgave mod Tyskland eller Sverige. Vinder Kvindelandsholdet de to første kampe, spiller de finale den 11. marts – ellers spilles den tredje kamp den 10. marts.

Efter Algarve Cup går den afgørende EM-jagt ind, når landsholdet skal forsøge at fuldende det flotte efterår, hvor det blev til maksimumpoint (15) i kvalifikationen. Det starter med en udekamp mod Bosnien-Hercegovina den 9. april, før Malta tager imod Danmark fem dage senere.

Du kan følge Kvindelandsholdet tæt på de sociale medier Facebook og Instagram samt YouTube.