En stor sommer venter for Danmark.

Herrelandsholdet skal spille tre gruppekampe på hjemmebane ved EM-slutrunden, og nu har UEFA løftet sløret for, hvor mange danske fans der kommer til at være på lægterne i Parken, når de danske drenge skal sikre succes og fantastiske stunder for hele Fodbolddanmark.

  • Danmark vs. Finland: 55,9 procent af billetkøbere er fra Danmark. 24,1 procent er fra Finland.
  • Danmark vs. Belgien: 56.8 procent af billetkøbere er fra Danmark. 27,6 procent er fra Belgien.
  • Rusland vs. Danmark: 59,6 procent af billetkøbere er fra Danmark. 23,4 procent fra Rusland.

Den store andel af danske fans vækker stor glæde hos DBU’s fankoordinator Anders Hagen.

"Det er simpelthen genialt, at så mange danskere har fået billet til Danmarks EM-gruppekampe - det må være rekordopbakning! Det er måske en once in a lifetime for os fans. Vores landshold til en stor international slutrunde sammen med så mange danske fans på tribunen. Jeg håber opbakningen hjælper holdet mod sejre og succes’” siger Anders Hagen.

Danske fans har haft mulighed for at købe billetter gennem to runder. I sommer lanceredes den første runde med et neutralt salg, hvor alle fans kunne ansøge om billetter til alle kampe.

Dernæst blev der i december - efter kvalifikationen til EM - åbnet op for endnu en runde af billetsalget for medlemmer af Herrelandsholdets fanklub, hvor fans fik mulighed for at købe billet til Danmarks kampe – inklusiv eventuelle knockout-kampe.

Det betyder, at landsholdet allerede nu kan se frem til en massiv og fantastisk opbakning til de tre indledende gruppekampe.

Antallet af danske fans til kampene i Parken kan muligvis stige, når UEFA i slutningen af februar åbner for en re-sale-platform, hvor fans kan sælge deres billetter til andre fans.

UEFA har i alt modtaget 28 millioner billetansøgninger til EM-kampene i forbindelse med de to runder i sommer og december.

Ottendedelsfinalen i Parken den 29. juni, der bliver uden dansk deltagelse, får 46 procent danske tilskuere på lægterne.