Onsdag aften skulle det afgøres, hvem der skulle løbe med titlen i Sydbank Pokalen 2020, da AaB og SønderjyskE bragede sammen på Blue Water Arena i Esbjerg.

Kampens indledning var intens og chancefattig uden de store målchancer, men i slutningen af første halvleg kom finalens indledende scoring. Efter et fint angreb sparkede SønderjyskE-angriber Anders K. Jacobsen på kassen fra 20 meter og via en afretning fra en AaB-forsvarsspiller endnu bolden i målhjørnet.

Dermed stod det 1-0 til sønderjyderne, hvilket også var stillingen ved pausen.

De lyseblå tog momentum fra den gode afslutning på første halvleg med ind på banen til de sidste 45 minutter. Og det gav pote blot ti minutter efter pausen. En flot frisparkskombination endte med Anders K. Jacobsen helt fri foran mål, og så kunne han let fordoble sin måltotal og SønderjyskEs føring.

Herefter skulle AaB jagte comebacket, og forhåbningerne fik et lille moralboost, da sønderjydernes Julius Eskesen blev sendt tidligt i bad efter sit andet gule kort.

AaB pressede på mod slutningen og havde et par enkelte muligheder for at bringe spænding tilbage i kampen, men Sønderjyske holdt stand og sikrede med 2-0-sejren klubbens første pokaltitel nogensinde. Og en fortjent en af slagsen.

Anders K. Jacobsen aarets pokalfighter Finalens dobbelte målscorer og Årets Pokalfighter, Anders K. Jacobsen. Foto: Claus Birch