Mattias Tesfaye er en sikker straffesparksskytte. Det beviser udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, da han onsdag spiller med børnene på DBU Get2 Fodboldskolen ved Ishøj IF’s baner. Han er på besøg for at vise sin opbakning til og høre nærmere om de særlige fodboldskoler, der er et specielt tilbud til børn i landets udsatte boligområder.

I løbet af sommeren bliver der afviklet 21 af disse fodboldskoler med deltagelse af i alt 1.375 børn, og ministeren giver i Ishøj en varm opbakning til de frivillige kræfter i klubberne, som står for den praktiske afvikling af skolerne.

”Jeg er meget optaget af, at vi får så mange unge som muligt ind i de organiserede fællesskaber, som idrætsforeningerne tilbyder. Under coronanedlukningen har de positive fællesskaber været lukket ned, mens de usunde fællesskaber har haft åbent hele tiden. Nu gælder det om at få de unge tilbage i idrætsforeningerne igen, og her spiller disse skoler en vigtig rolle,” siger Mattias Tesfaye.

DBU Get2 Fodboldskolerne bliver afviklet nøjagtig som DBU’s normale fodboldskoler, men børnene er specielt inviteret og betaler kun et symbolsk beløb for at deltage. 80 børn deltager på skolen i Ishøj, og mange af dem har en anden etnisk baggrund end dansk.

”Som minister leder jeg efter steder, hvor vi kan mødes om noget, der ikke handler om, hvor vores forældre kommer fra. Det kan man i et organiseret fællesskab som her. Der sker mere integration i en idrætsforening, hvor man ikke taler om integration, end der sker på Christiansborg, hvor man taler om integration hele tiden,” lyder det fra udlændinge- og integrationsministeren.

Også Bent Clausen, der er næstformand i DBU og formand for DBU’s Breddekomite samt bestyrelsesmedlem i DIF er til stede ved dagens besøg:

”Det betyder meget for de frivillige, at ministeren tager sig tid til at komme forbi og viser en oprigtig interesse for skolerne. Mattias Tesfaye har en rigtig god forståelse for betydningen af idrætsforeningernes fællesskaber, og jeg er sikker på, at foreningsidrætten og ministeriet kan hjælpe hinanden endnu mere i de kommende år,” afslutter Bent Clausen.