I foråret 2019 lancerede DBU et nyt licenssystem, der med stjerner som mærkat skal skabe mere gennemsigtighed i klubbernes arbejde med talentudviklingen på herresiden.
Sidste år var det de to sjællandske klubber FC København og FC Nordsjælland, der delte førstepladsen, efter de begge fik tildelt 4,5 stjerne.

I år sidder FC Nordsjælland alene på førstepladsen, da de som det første hold nogensinde har scoret topkarakter med fem stjerner. Det placerer dem på øverste niveau, der i DBU’s betegnelse bliver beskrevet som: ’Klubber på højeste internationalt niveau’.

Og netop denne placering er der en særlig grund til, fortæller Teddy Pedersen, der er formand for Talentudvalget:

”FC Nordsjælland skiller sig særligt ud på deres Superligahold, hvor de har mange unge talenter med. De formår at skabe en stærk transition fra talentafdelingen til seniorfodbolden.”

Velkendte navne som Mathias Jensen, Andreas Skov Olsen og Mikkel Damsgaard kommer alle fra FC Nordsjællands talentafdeling. Blandt de seneste skud på stammen er Tochi Chukwuani (ses på billedet ovenfor), som fik sin debut i efteråret mod Aab.

Talentudvalgets formand, Teddy Pedersen, glæder sig samtidig over den samlede udvikling hos licensklubberne:

”Det er glædeligt, at klubberne overordnet set har taget så godt imod det nye licenssystem. Hvis man kigger på tallene for alle klubber, så er der en generel stigning, hvilket viser, at der er en forbedring af talentudviklingsmiljøerne. Det kan vi også se på den internationale scene, hvor både klubberne og ungdomslandsholdene gør sig godt bemærket,” slutter Teddy Pedersen.

Syv nye licensklubber

Til sæsonen 2020/2021 tilføjes der syv nye klubber på licenslandkortet, som bringer det samlede antal klubber på 47. De syv klubber, som nu også er en del af licenssystemet er:

• Fremad Amager Elite
• Greve Fodbold
• GVI
• BSV
• Sundby BK
• Skive IF
• BK Skjold

Oversigten over licensklubberne for den kommende sæson, kan du se i tabellen nedenfor. Hvis du ønsker at læse nærmere om baggrunden for licenssystem, kan du det her.

Rangeringen, sæson 20/21