OBS: Der er sket mange ændringer i myndighedernes retningslinjer på meget kort tid. De seneste er omtalt i denne nyhed fra den 13. maj 2020 kl. 20.30.

 

Øde fodboldbaner og tomme fodboldklubber. Fodboldverdenen har ikke lignet sig selv, siden Danmark i midten af marts lukkede ned på grund af corona-krisen. Men nu er det slut. Fodbolden vender tilbage. Dog i nye rammer og i første omgang uden kropskontakt. Sådan lyder meldingen fra statsminister Mette Frederiksen på aftenens pressemøde, der handlede om næste fase af landets genåbning.

 

Mens dansk fodbold har stået stille på banerne, har DBU og DBU Bredde arbejdet på ’fodboldens corona-regler’. Et sæt regler og anvisninger, der skal følges ved aktiviteter i fodboldklubber landet over i den kommende tid, forklarer Jesper Møller, der er formand i DBU:

 

”I DBU følger vi myndighedernes anbefalinger og restriktioner, og det bliver vi ved med. Derfor har vi udarbejdet ’fodboldens corona-regler’. Vi skal fortsat være vores ansvar bevidst, for fodbolden må og skal ikke bidrage til smitte. Vi kan nu anbefale vores klubber, at de går i gang med fodbold med de særlige corona-regler, og at de fortsat følger retningslinjer fra myndigheder samt politiets forsamlingsforbud. Vi er klar over, at vi pålægger vores klubber og frivillige et stort ansvar, men vi er overbeviste om, at de godt kan løfte det. Ellers skal de naturligvis ikke åbne for fodbold endnu,” siger Jesper Møller.

 

På statsministerens pressemøde blev det klart, at der fortsat er et forsamlingsforbud på 10 personer. Det betyder, at der maksimalt må være 10 personer på en fodboldbane. Hvis klubber er i tvivl om tolkningen af forsamlingsforbuddet på deres areal, skal der rettes henvendelse til det lokale politi.

 

 

Aktivitet på banerne igen

Forældre, frivillige og ikke mindst landets mange fodboldspillere har, siden Danmark lukkede ned den 12. marts, kigget langt efter fællesskab og spil på fodboldbanerne.

Derfor er det en positiv Lars Albæk, der er formand for DBU Bredde, som nu kan melde breddefodbolden åben på ny fra den 11. maj:

 

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er mange, der virkelig har savnet fodbold og det fællesskab, der følger med. Vi har løbende været i dialog med myndighederne og tilpasset ’fodboldens corona-regler’, så vi kunne være klar til at åbne fodbolden lige så snart, der blev givet grønt lys. Det har vi nu! Selvom der desværre ikke kan trænes normalt eller spilles kamp, er det i vores optik et stort fremskridt, at vi nu kan lade fodboldklubberne åbne.”

 

’Fodboldens corona-regler’ kan downloades her. (opdateret den 13. maj 2020)

 

OBS: Inden landets fodboldklubber genstarter træningen, er det vigtigt, at kommunen godkender dette, hvis de ejer anlægget.

 

DIF bakker op om genåbningen af fodbolden under corona-reglerne og vil sammen med DBU i den kommende tid arbejde for, at breddefodbolden kan åbnes helt i den næste fase af genåbningen, så der så hurtigt som muligt igen kan trænes almindeligt og spilles kampe.

 

Klik på grafikken nedenfor for at åbne den i PDF-format til download.

Fodboldens Corona Regler Grafik Endelig 08.05.20
Corona Baner 12.05.20