Det er i dag blevet besluttet at sætte dansk fodbold på standby de næste to uger – både i elite og bredde.

Divisionsforeningen har meldt ud, at alle kampe i Superligaen, 1. og 2. Division er aflyst de næste to uger.
DBU Bredde har aflyst alle fodboldkampe, seminarer, stævner, klubbesøg og andre aktiviteter til og med søndag den 29. marts. Og DBU har aflyst kampe for U17 og U19, futsal-turneringer og meldt ud, at alle danske landshold bør aflyse alle kampe i marts.

De historiske beslutninger kommer efter, at statsminister Mette Frederiksen, regeringen og myndighederne onsdag aften meldte ud, at alle offentlige institutioner, skoler og andre bør lukke, sende medarbejdere på hjemmearbejde og begrænse aktiviteter så meget som muligt.

DBU’s formand, Jesper Møller, bakker op om regeringens og myndighedernes beslutninger:

”Vi står i en historisk krise i det danske samfund, som kræver sammenhold og på vegne af dansk fodbold bakker vi naturligvis op om de tiltag, som regeringen og myndighederne på en tydelig, klar og ordentlig måde har meldt ud de seneste dage. Sammen med vores klubber, Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen og DBU Bredde vil vi yde vores bidrag til at mindske risikoen for yderligere smitte blandt danskerne,” siger Jesper Møller, der samtidig roser fodbold-Danmark for den store opbakning til de nødvendige tiltag.

DBU’s formand glæder sig over, at der med dagens tiltag er afklaring i forhold til dansk fodbold de næste par uger. Nu håber han, at der snarest kan komme afklaring om de europæiske kampe.

”Regeringen, myndighederne og Idrættens organisationer har på nationalt plan vist handlekraft, så nu er tiden kommet til, at der også på europæisk niveau træffes fælles og ansvarlige beslutninger. Derfor glæder det mig, at UEFA-præsident Čeferin har indkaldt alle medlemslande til møde, da det haster med afklaring for de europæiske turneringer,” siger Jesper Møller.

DBU’s formand forventer, at der på mødet på tirsdag også vil blive drøftet corona-krisens mulige betydning for EURO2020, særligt i forhold til de planlagte play-off-kampe, der er planlagt til at blive spillet senere i marts. Indtil mødet ønsker han ikke at udtale sig om mulige scenarier og udfald af mødet.

“Situationen er nu så alvorlig, at tiden ikke er til gætterier og spekulationer. Det er afgørende med tæt samarbejde og dialog blandt beslutningstagerne. Vi kæmper alle for at skabe ansvarlige løsninger, hvor vi ikke går på kompromis med sundheden, og hvor vi passer mest muligt på hinanden. Det vil vi arbejde for, både i Danmark og i UEFA,” slutter formanden.

Læs mere her:
https://www.dbu.dk/nyheder/2020/marts/dansk-fodbold-lukker-ned-i-de-naeste-to-uger/
https://www.dbu.dk/nyheder/2020/marts/uefa-elite-round-for-u-landshold-udskydes/