Corona-situationen truer med at genere Kvindelandsholdets forberedelser til den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Italien den 1. december.

Den engelske regering fastholder fortsat, at alle indrejsende fra Danmark vil komme i karantæne. Den beslutning har konsekvenser for de danske landsholdsspillere Pernille Harder, Nicoline Sørensen, Rikke Sevecke og Stine Larsen, der til dagligt spiller i engelske klubber.

DBU arbejder hårdt for at kunne få spillerne hjem til at spille for Danmark. Da spillere på Herrelandsholdet havde samme udfordring for et par uger siden, blev der i sidste øjeblik skabt en undtagelse for spillere fra det danske landshold – og også fra det islandske landshold, der skulle rejse fra Danmark til London for at møde England i en afgørende Nations League-kamp.

Derfor håber DBU-direktør Jakob Jensen på samme undtagelse for spillerne på Kvindelandsholdet.

”Vores hovedprioritet er at have ansvarlige rammer for vores landsholdsspillere, når de bor, rejser til og spiller landskampe. Derfor mener vi, at spillerne trygt kan være til landskamp i Danmark og rejse tilbage til deres klubber bagefter. Det er både ærgerligt og uholdbart, at der ikke er fundet en løsning. Vi arbejder kraftigt for, at situationen bliver løst hurtigst muligt,” siger Jakob Jensen, der personligt er i kontakt med det engelske fodboldforbund, den danske ambassade i London og den britiske ambassade i København.

Herrelandsholdet måtte undvære spillerne fra engelske klubber til testkampen mod Sverige den 7. november, men fik dem med til Nations League-kampen mod Island i København den 11. november, da den engelske regering indførte en undtagelse i reglerne. Til gengæld fik U21-landsholdet ikke mulighed for at få spillere fra de engelske klubber hjem til Danmark.

DBU forventer ikke, at de fire spillere fra engelske klubber kan træde ind i landsholdslejren onsdag middag som planlagt. Derfor har landstræner Lars Søndergaard udtaget Josefine Hasbo og Mille Gejl fra Brøndby IF samt Karen Holmgaard og Sara Holmgaard fra Fortuna Hjørring.

Landstræner Lars Søndergaard håber på snart at have alle spillere til rådighed, så han kan stille det stærkest mulige hold til kampen mod Italien.

”Situationen er ikke optimal, men vi håber på en løsning meget snart. Især af respekt for andre nationer, der jagter EM, skal vi selvfølgelig stille med vores stærkest mulige landshold og gå efter sejren. Samtidig er der vigtige koefficientpoint på spil i forhold til seedning til VM-kvalifikationen og EM,” siger Lars Søndergaard.

Kvindelandsholdet samles i Herning onsdag forud for EM-kvalifikationskampen mod Italien, der spilles på Viborg Stadion tirsdag den 1. december kl. 17.15.