Den engelske regering har besluttet en undtagelse for indrejseforbuddet fra Danmark, som i aftes blev forlænget med to uger. Undtagelsen betyder, at Herrelandsholdet igen kan råde over de syv spillere fra engelske klubber, der forleden blev forhindret hjemrejse til Danmark.

Beslutningen kommer efter flere dage med tæt dialog mellem DBU og det engelske fodboldforbund, FA samt med den danske ambassade i London og Udenrigsministeriet. Sammen har parterne arbejdet for, at få genskabt den undtagelse i indrejseforbuddet, som tidligere har givet blandt andet professionelle atleter mulighed for at rejse på tværs af grænsen, når de lever op til en række sikkerheds-protokoller.

DBU-direktør Jakob Jensen glæder sig over, at Herrelandsholdet får mulighed for at stille med vigtige spillere som Kasper Schmeichel, Pierre Emile Højbjerg, Andreas Christensen og fire andre, der alle var del af den oprindelige trup til de tre landskampe. DBU-direktøren anerkender, at den ulykkelige smittesituation i nordjyske kommuner og det efterfølgende rejseforbud til England rammer mange erhverv og danskere. Derfor glæder han sig over, at det er lykkedes at få mulighed for at få de danske landsholdsspillere til at rejse isoleret og sikkert til kampen i Parken på søndag.

”Vores landsholdsspillere rejser, bor og træner i meget sikre omgivelser og bliver konstant testet, både i deres klubber og på landsholdet. Derfor er vi trygge ved at få dem hjem, så de kan spille landskampen mod Island på søndag. Jeg vil gerne takke vores kolleger i FA og både den danske ambassade og Udenrigsministeriet, der har været til stor hjælp i denne særlige udfordring. Og nu glæder vi os til at få spillerne hjem og stille med et endnu stærkere landshold i Parken på søndag,” siger Jakob Jensen.

DBU forventer, at spillerne – Kasper Schmeichel, Pierre Emile Højbjerg, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Jonas Lössl – kan rejse hjem i løbet af i morgen og blive testet, så de kan træne hurtigst muligt derefter.

Landstræner Kasper Hjulmand glæder sig over udsigten til at råde over de syv spillere, der var udtaget til den oprindelige trup. Han vil først udtage den endelige trup til kampen mod Island, når der i løbet af fredagen er test-resultater for både de indrejsende spillere og for de spillere, der har været i isolation siden mandag.

”Vi har hele tiden argumenteret for, at spillerne i de engelske klubber kan rejse hjem til Danmark, så vi er glade for, at det nu er muligt. Uanset hvad har det været en fornøjelse at se og arbejde med så mange gode og engagerede landsholdsspillere. Det er godt for landsholdet og godt for dansk fodbold. Nu glæder vi os til at træne op til den vigtige kamp mod Island,” siger landstræneren.