Søndag var en stor dag for dansk futsal. På hjemmebanen Spar Nord Arena i Slagelse slog futsal-landsholdet sikkert San Marino 2-0. Efter en rød-hvid 2-1-sejr i San Marino onsdag betyder det, at Danmark med samlet 4-1 er videre til det afgørende gruppespil i jagten på EM.

Det flotte avancement glæder futsal-landstræner, Nikolaj Saabye:

”Vi er stolte og glade over at have spillet os videre til det afgørende gruppespil i EM-kvalifikationen. Det har rigtig stor betydning for dansk futsal og giver et landsholdsforår med seks fantastiske kampe. Forhåbentlig kan det inspirere flere til at satse endnu mere på futsal,” siger Nikolaj Saabye.

Danmark er i den videre færd i EM-kvalifikationen i gruppe med Ukraine, Kroatien og Albanien. De seks kampe skal forventeligt spilles fra januar 2021 til april 2021, men kampprogrammet er endnu ikke endeligt fastlagt.

Og det er nogle vanskelige kampe, der venter futsal-landsholdet.

”Vi skal møde nogle virkeligt dygtige modstandere i kvalifikationen, så de kommende kampe handler om at lære og udvikle vores spillere. Når det er sagt, så spiller vi altid for at vinde. Alt kan stadig ske,” siger Nikolaj Saabye.

De otte gruppevindere samt de seks bedste to’ere går direkte videre til EM. De to resterende to’ere skal ud i playoff-kampe om den sidste billet til slutrunden.

De 16 nationer spiller om EM-trofæet i Holland fra den 19. januar til 6. februar 2022.


FAKTA på de to kampe mod San Marino

San Marino 1-2 Danmark
4. november 2020 i Serravalle, San Marino
0-1 Mads Falck
0-2 Adam Fogt
1-2 Ukendt spiller

Danmark 2-0 San Marino
8. november 2020 i Spar Nord Arena, Slagelse, Danmark
1-0 Jeppe Gehrt Laursen
2-0 Zakaria El-Ouaz
Note: Landsholdsdebut til Arfanullah Habibi, Hjørring Futsal Klub