Corona-situationen har fået uventede konsekvenser for Herrelandsholdet forud for de afgørende Nations League-kampe mod Island og Belgien samt testkampen mod Sverige.

Fredag aften meldte den engelske regering ud, at der som følge af den særlige situation med en ny variant af corona i syv kommuner i Nordjylland vil være karantæne for alle indrejsende fra Danmark. Den beslutning har konsekvenser for de danske landsholdsspillere, der spiller i de engelske klubber og dermed risikerer indrejseforbud og karantæne, hvis de rejser tilbage til Danmark.

DBU’s ledelse har de sidste par dage været i dialog med både UEFA, det engelske fodboldforbund, engelske myndigheder m.fl. for få afklaret om de danske landsholdsspillere som tidligere kan være undtaget det nye indrejseforbud. Det har været umuligt at få dette bekræftet, fortæller DBU-direktør Jakob Jensen, der finder situationen både ’beklagelig og frustrerende’.

”Vi har alle en maksimal interesse i at være ansvarlige overfor både vores egne og andres spillere og trænere. Safety first. Derfor arbejder vi også med meget detaljerede UEFA-regler, både når vi bor, rejser til og spiller landskampe. Vi oplever de engelske myndigheders beslutning som for voldsom og vidtgående, da hele set-up omkring landsholdet netop minimerer en evt. risiko. Vi arbejder kraftigt for og håber, at situationen bliver løst så hurtigt som muligt, så vi kan stille med vores stærkeste landshold i de resterende kampe,” siger DBU-direktøren.

Da DBU ikke har fået de fornødne svar fra det engelske fodboldforbund, har landstræner Kasper Hjulmand set sig nødsaget til at udtage en række ekstra spillere til testkampen mod Sverige på onsdag, hvis de engelske myndigheder ikke når at ændre reglerne i løbet af de næste dage.

”Vi stiller altid med vores stærkest mulige landshold. Hvis ikke situationen bliver løst, glæder vi os til at se andre, gode spillere i aktion i testskampen mod Sverige på onsdag, som vi lige meget hvad der sker glæder os til at spille og forsøge vinde. Det er altafgørende, at vi kan stille med vores absolut stærkeste landshold i de afgørende Nations League-kampe mod Island og Belgien,” siger Kasper Hjulmand.

Følgende spillere forventes pt ikke at nå hjem til testkampen mod Sverige:

  • Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Pierre-Emile Højbjerg

De syv spillere forventes erstattet af nye navne, der foreløbigt kun er udtaget til onsdagens landskamp mod Sverige:

  • Jesper Hansen, FC Midtjylland
  • Oliver Christensen, OB
  • Alexander Scholtz, FC Midtjylland
  • Anders Dreyer, FC Midtjylland
  • Jens Stryger, Udinese
  • Lukas Lerager, Genoa
  • Rasmus Falk, FC København
  • Victor Nelsson, FC København
  • Lucas Andersen, AaB