Danmark overvinder belgisk chokstart
Kampen var ikke mange sekunder gammel, før Martin Braithwaite er ved at udnytte en dårlig tilbagelægning fra Toby Alderweireld, men keeper Courtois nåede frem til bolden.

Der var til gengæld heller ikke spillet mange minutter – nok omkring to et halv minut – før Youri Tielemans kom til skud nogle meter uden for det danske felt – og det skud var både hårdt og så velplaceret, at Kasper Schmeichel ikke kunne nå ud til skuddet. Belgisk chokstart og 1-0 i det 3. minut.

Den belgisk føring var vi cirka 10 minutter om at komme os over, men så begyndte vi stille og roligt at komme længere frem på banen – og mere og mere ind i kampen, og i det 18. minut stod den så pludselig 1-1. Vi brød et belgisk angreb, Eriksen førte bolden frem, spillede Martin Braithwaite på højrekanten, hans indlæg blev rettet af – men på den gode måde – for bolden hoppede højt op i luften inde foran mål, og der kom Jonas Wind til og headede stensikkert bolden i kassen til 1-1.

Blot syv minutter efter udligningen var vi tæt på at komme foran 2-1. Et fint dansk angreb endte med, at Jonas Wind spillede Martin Braithwaite fri, hans førstegansberøring blev dog lige lang nok – og Courtois kunne dermed redde Braitwaites afslutning.

Belgien forsøgte gang på gang med angreb over kanterne – og forsøgte også at finde store Romelu Lukaku inde foran mål, og specielt omkring den halve time var Lukaku tæt på, hans hovedstød gik dog heldigvis 30 cm forbi mål.

De sidste 10-12 minutter af 1. halvleg var uden de helt store chancer, Delaney var tæt på at få fyret et skud afsted fra en farlig position – men helkiksede forsøget – og Dries Mertens forsøgte at overliste den danske defensiv med et godt indlæg, men måtte se sig selv grebet ud af Kasper Schmeichel.

Lukaku afgjorde kampen for Belgien
De første 10 minutter af 2. halvleg var uden de store begivenheder – begge mandskaber så hinanden lidt an, men pludselig slog Belgien til. Vi begik et lille frispark 10 meter uden for vores eget felt, og her var vi på ingen måde klar til at belgierne tog frisparket hurtigt. Her blev Lukaku spillet fri af De Bruyne, Kasper Schmeichel kom godt ud og fik næsten reddet Lukakus afslutning, men i en høj bue dumpede bolden ind i det danske mål, altimens Andreas Christensen forgæves forsøgte at redde på stregen.

Cirka 10 minutter efter 2-1 målet var Lukaku igen på spil. Thorgan Hazard slog på højrekanten et flot indlæg ind mod Lukaku, han kom foran Simon Kjær og pandede et meget hårdt hovedstød ind bag en chanceløs Kasper Schmeichel.

Bagud 1-3 så det ud til, at kampen var afgjort. Vi forsøgte dog at kæmpe os tilbage i opgøret – og Braithwaite var tæt på en reducering på et saksespark i det 81. minut, men Courtois reddede. Det gjorde Courtois dog ikke i det 86. minut, her trilllede Chadli en bold hen til den belgiske keeper, og på besynderlig vis røg bolden under foden på Courtois til en dansk reducering til 2-3.

Danmark nåede dog næsten ikke at glæde sig over reduceringen, for knapt var bolden givet op, før Kevin De Bruyne afsluttede et belgisk angreb på fornemmeste vis – og stensikkert udplacerede Schmeichel til kampens slutresultat 4-2.

Efter aftenens sejr er Belgien nu klar til slutspillet i Nations League næste år.

Belgien-Danmark 4-2 (1-1)
3’ 1-0 Youri Tielemans
18’ 1-1 Jonas Wind
57’ 2-1 Romelu Lukaku
69’ 3-1 Romelu Lukaku
86’ 3-2 Nacer Chadli (sm)
87’ 4-2 Kevin De Bruyne
Ingen tilskuere på King Power at Den Dreef Stadion, Leuven.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas Christensen, Joakim Mæhle – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney (70’ Mathias Jensen) – Yussuf Poulsen (76’ Lucas Andersen), Jonas Wind (88’ Pione Sisto), Martin Braithwaite.

Ikke benyttede spillere:
Jonas Lössl, Frederik Rønnow, Henrik Dalsgaard, Mathias Jørgensen, Alexander Scholz, Jannik Vestergaard, Alexander Bah, Jens Jønsson, Mikkel Damsgaard.

Dommer:
Slavko Vinčić (SVN)

Statistiske vinkler efter Belgien vs Danmark

• Yussuf Poulsen spillede sin landskamp nr. 50 godt seks år efter debuten mod Albanien i oktober 2014. Han blev samtidig 50-kampsjubilar nr. 50 for Danmark gennem tiderne.
  • Thomas Delaney spillede ligeledes sin landskamp nr. 50, men har brugt et års tid mere end Yussuf Poulsen, hvilket primært skyldes 18 måneder mellem hans to første landskampe.
  • Dagens anfører, Simon Kjær, spillede sin landskamp nr. 102 og tangerede dermed præstationen af sin forgænger i forsvaret, anfører og tidligere landstræner, Morten Olsen.
  • For første gang siden juni 2013 måtte Danmark indkassere fire mål i en A-landskamp. Det var således første gang, at Kasper Schmeichel måtte hive bolden ud af nettet fire gange i en landskamp.