Når Kvindelandsholdet tirsdag møder Italien i den sidste kamp i EM-kvalifikationen, bliver det sidste oplevelse for Katrine Abel som målmand for Kvindelandsholdet.

Den dygtige keeper har besluttet at indstille fodboldkarrieren ved årsskiftet, når hendes kontrakt med Brøndby IF udløber. Landsholdstiden har været uforglemmelig, fortæller hun:

“De seneste to år på Kvindelandsholdet har været de bedste år i min fodboldkarriere og helt magiske for mig personligt. Det er en helt fantastisk gruppe, og rejsen med dem har givet mig mange store øjeblikke på og uden for banen. Det kommer jeg til at savne. Jeg har været ubegribeligt stolt og beæret over at have nummer 1 på ryggen for Danmark. Derfor er det en vemodig afsked, men jeg kan mærke, jeg er klar til et nyt kapitel i mit liv,” siger Katrine Abel.

Landstræner Lars Søndergaard er ikke i tvivl om, at landsholdsmålmanden bliver savnet:

”Abel er prototypen på en kvindelig fodboldspiller i Danmark med en fantastiske karriere herhjemme med mange mesterskaber, der samtidig klarer en uddannelse og et job ved siden af. I de seneste år har Abel været en vigtig brik på holdet på og udenfor banen, og hun har været med til at skabe den stærke kultur, vi har i dag. Hun er en fantastisk person, som vi kommer til at savne i truppen,” siger Lars Søndergaard

I en helt ny ’Landsholdslejren’-podcast uddyber Katrine Abel sine overvejelser omkring karrierestoppet, og hvorfor hun allerede nu siger farvel, selvom der venter et EM i 2022.

Du kan høre podcasten ved at klikke her.

Katrine Abel har før kampen mod Italien været sidste skanse for Danmark i 17 kampe. Hun har holdt buret rent i hele syv ud af de otte EM-kvalifikationskampe, som hun har spillet. På klubplan har den 30-årige målmand siden 2013 spillet for Brøndby IF.