Det er ikke mere end tre uger siden, at EM-billetten og EM-gruppens førsteplads blev fejret med manér på Aalborg stadion efter sejren over Finland og dermed ni kampe uden nederlag.

En resultatmæssig overbevisende stime, som landstræner Albert Capellas gerne ser fortsætter, når Danmark om to uger møder Rumænien. En kamp, hvor der ikke er en kvalifikation på spil, men fortsat vigtige seedningspoint at spille om.

”Jeg er rigtig stolt af, at vi med en kamp tilbage allerede har kvalificeret os som gruppeetter. Det betyder, at vi kan tage til Rumænien med en EM-billet i bagagen, men det betyder ikke, at vi ikke skal vinde derovre. Der er fortsat vigtige seedningspoint på spil – ikke kun i forhold til den kommende EM-lodtrækning, men også for det næste U21-landshold,” siger Capellas, der understreger, at Rumænien fortsat har noget at spille for, så det bliver en svær udebanekamp for Danmark.

Det ændrer dog ikke ved, at kampen er uden betydning for Danmarks EM-deltagelse. Det giver både trænerstaben og holdet mulighed for at anskue kampen som en vigtig forberedelseskamp til EM. Et EM, der grundet coronapandemien er skubbet frem til marts, hvor gruppespillet afholdes. Finalerne spilles i slut maj og start juni.

”Det er måske eneste mulighed, vi får frem mod EM-slutrunden til at bygge videre på holdets spillestil før det går løs til marts. En spillestil, der sammen med den høje kvalitet af spillere, i mine øjne udgør fundamentet for vores kvalifikation. Vi ved endnu ikke, hvem vi møder til EM, og derfor kan og skal vi bruge kampen mod Rumænien til fokusere på vores eget spil,” siger Capellas.

Truppen, som Albert Capellas tager med til Rumænien, er også en lidt anden end ved seneste samling. Det giver mulighed for et par nye ansigter på holdet. Magnus Mattson var senest med i januar 2019 under Niels Frederiksen.

”Vi har denne gang udtaget Magnus Mattson fra Silkeborg IF og Thomas Gundelund fra Vejle. Vi har i truppen måtte se bort fra flere spillere, og det giver nu plads til andre spillere i årgangen. En rigtig god mulighed for os trænere at se bredden på U21-landsholdet og for dem at vise sig frem,” siger Capellas, der indtil videre udtager 20 spillere. 

Holdet samles onsdag d. 11/11 i Herning, hvor holdet træner frem mod afrejsen søndag til Bukarest. Kampen spilles d. 17. november og sendes direkte på D-play og 6’eren.

Se truppen her

U21 Trup November 2020