”Alle børn har ret til en tryg barndom”.

Det er en del af Fodboldfondens vision og er omdrejningspunktet for al fondens arbejde. De forsøger at give børn de samme muligheder, uanset hvor de kommer fra. 

De seneste bøger i letlæsningsserien ’Læs med Landsholdet’ handler om Herrelandsholdsspillerne Robert Skov, Kasper Dolberg, Mathias Zanka Jørgensen samt anfører Simon Kjær. Bøgerne har givet et overskud på 30.000 kr. Et beløb, som doneres til Fodboldfonden, der sammen med Røde Kors sætter fokus på børnefødselsdage. Det glæder Simon Kjær:

”At overskuddet går til udsatte børn og nogle, der måske ikke får en børnefødselsdag, er helt fantastisk. Vi er glade og stolte over, at vi kan hjælpe de børn, der sidder i de situationer, så for os spillere er det et privilegium at kunne hjælpe og gøre en forskel,” udtaler anføreren, der netop har rundet 100 kampe i landsholdstrøjen. 

 

Alle børn har ret til fødselsdag

At pengene lander netop hos Fodboldfonden begejstrer Stine Schmeichel, der er medstifter af Fodboldfonden: 

"Vi er glade for, at Herrelandsholdspillerne har valgt at donere overskuddet fra bøgerne til børnefødselsdage for børn, der lever i familier med lav indkomst. Med støtten får børnene mulighed for at holde en fødselsdag og dermed adgang til de samme muligheder og oplevelser som deres jævnaldrende. Dette styrker ikke kun børnenes trivsel nu og her, men kan hjælpe dem med at føle sig som en del af det vigtige fællesskab i klassen, og derved også være med til at øge børnenes muligheder for et godt liv,” udtaler Stine Schmeichel.

Også Anders Ladekarl, der er Generalsekretær i Røde Kors, er taknemmelig for donationen:

”De fleste børn glæder sig til deres fødselsdag, men for udsatte børnefamilier er denne begivenhed ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Der er ikke råd til fest, hygge eller gaver til børnene. Over hele landet oplever Røde Kors et stigende antal børnefamilier, der beder om hjælp og støtte til deres hverdag, men især i højtiden og på mærkedage vokser behovet. Jeres støtte er med til at sikre, at vi kan nå ud til børnefamilier i Danmark,” forklarer Anders Ladekarl.

 

Faktaboks

  • 425 børn kan få glæde af en fødselsdagsfejring på baggrund af den samlede donation på 230.000 kr.
  • Fodboldfonden hjælper udsatte børn i Danmark med fokus på børnefattigdom. Bag fonden står Stine Schmeichel, Sabrina Kvist og Michelle Jensen.
  • Det er Forlaget Carlsen og DBU, der står bag bogserien ’Læs med Landsholdet’, der er tiltænkt børn i alderen seks til ni år, der sammen med deres fodboldidoler skal finde glæden ved læsning og de små bogstaver.
  • De første ’Læs med landsholdet’-bøger udkom i 2017, og serien omfatter nu i alt 17 bøger med spillere fra både Kvinde- og Herrelandsholdet.
  • ’Læs med Landsholdet’-bøgerne kan købes her: https://www.carlsen.dk/serie/laes-med-landsholdet