Kvindelandsholdet er blevet ramt af de første tilfælde af positive Covid-19-tests.

Landsholdsangriber Nadia Nadim blev søndag middag testet positiv. Hun har været isoleret siden fredag aften, blev testet lørdag morgen og blev søndag eftermiddag sendt ud af landsholdslejren i Herning. Nadia Nadim var tirsdag i nærkontakt med en person, der fredag blev testet positiv med Covid-19. Derfor blev Nadim straks isoleret.

Alle trænere, spillere og medlemmer af staben blev testet ved ankomst til lejren onsdag. Alle var isoleret på værelser indtil svaret fra den første test, hvor alle resultater var negative. Søndag morgen blev hele holdet testet igen. Her blev landsholdsspiller Simone Boye og assistenttræner Kristian Mørch testet positive for Covid-19. De er ligeledes blevet isoleret og sendt hjem. De resterende tests på holdet er negative.

Landsholdslæge Søren Kaalund vurderer, at fordi inkubationstiden kun er på nogle få dage, så er de tre smittede højst sandsynligt blevet smittet, før de kom i lejren.

”Vi har fulgt UEFA’s protokoller og regler for corona-tests, og vi har ved denne samling været endnu mere restriktive end ved de to tidligere samlinger. Alle bor på eneværelser, bærer mundbind samt opholder sig og spiser på afstand af hinanden. Det er vores vurdering, at smitten ikke er sket i lejren. Det skyldes, at alle tests onsdag var negative, og at Nadia Nadim blev isoleret fredag. Det giver meget kort inkubationstid, hvis hun skulle være smittekilden. Det tyder kraftigt på, at smitten er kommet med ind i lejren, da den altså ikke blevet sporet i onsdagens test. Vi har efter smitteopsporing og et forsigtighedsprincip besluttet at isolere tre personer, der har været i potentiel nærkontakt med de tre smittede personer,” siger Søren Kaalund.

DBU har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen er enig i DBU’s smitteopsporing og forsigtighedsprincip med isolationen af to spillere og en træner, der har været i potentiel nærkontakt med de tre med positive Covid-19-tests. De bliver nu isoleret og deltager ikke i EM-kvalifikationskampen mod Italien tirsdag.

Det drejer sig om landsholdsspillerne Stine Larsen og Katrine Abel samt målmandstræner Heidi Johansen.

Alle på Kvindelandsholdet bliver re-testet forud for tirsdagens EM-kvalifikationskamp mod Italien.
Landstræner Lars Søndergaard ærgrer sig over de tre smittetilfælde i truppen og at skulle undvære flere spillere mod Italien.

”Den her pandemi har store konsekvenser for rigtig mange mennesker i verden, og nu er vi også ramt. Det er ærgerligt for holdet og specielt de tre smittede. Vi ønsker at passe mest muligt på hinanden og følger myndighedernes retningslinjer tæt. Vi vil senere i dag udtage flere spillere til Italien-kampen, som vi vil gøre alt for at vinde,” siger Lars Søndergaard.

Der bliver senere mandag efterudtaget spillere.