Kvindelandsholdet kunne onsdag aften tage et stort skridt mod kvalifikation til EM i England i 2022, da Israel gæstede Viborg Stadion. Kampen var den første på den rød-hvide hjemmebane i knap et år og blev spillet i silende regn.

Lars Søndergaards tropper tog teten fra kampens begyndelse og havde adskillige gode muligheder for at bringe sig foran. Men skarpheden udeblev i de første 45 minutter mod et israelsk mandskab, der fightede flot.

Det forløsende første mål for Danmark kom i begyndelsen af første halvleg, da Pernille Harder var først over en ripost i feltet og med knæet hjalp bolden over stregen. Få minutter senere fordoblede den danske kaptajn sin måltotal, da hun curlede bolden helt op i hjørnet. Fantastisk mål af Harder.

Derefter var det blot et spørgsmål om sejrens størrelse. Et selvmål og et fint hovedstødsmål af Sofie Junge betød, at kampen endte med en sejr til Kvindelandsholdet på 4-0.

Med sejren topper Danmark sin EM-kvalifikationspulje med maksimumpoint (24) og en målscore på 45-0 efter otte kampe. Tirsdag kan Danmark spille sig til EM med en sejr i Italien, der lige som de rød-hvide har maksimumpoint – dog efter blot syv kampe.

Kvindelandsholdet møder Italien klokken 17.30 på tirsdag. Kampen kan ses på DR1.