I september fortsatte Kvindelandsholdet den perfekte EM-kvalifikation med sejre på 4-0 og 8-0 over henholdsvis Bosnien-Hercegovina og Malta. Danmark topper dermed kvalifikationspuljen med syv sejre i syv kampe og en målscore på 41-0.

Næste opgave i jagten på EM er Israel og Italien senere i oktober. Vinder Danmark begge kampe, er billetten til EM 2022 i hus. Med ni sejre ud af ni mulige vil de rød-hvide være matematisk sikret en billet til europamesterskaberne, der spilles i England.

”Det bliver ikke en walk-over mod Israel, men det er en kamp, vi skal vinde. Og så kommer den spændende kamp mod Italien. Et opgør, der godt kan blive taktisk, da det er to hold med stor respekt for hinanden,” siger landstræner Lars Søndergaard.

Nu har Lars Søndergaard sat navne på de 23 spillere, der kan spille Danmark til EM. Truppen er identisk med den trup, som landstræneren oprindeligt udtog til september-samlingen.

Her endte han dog med at måtte se bort fra Vålerenga-trioen Janni Thomsen, Rikke Marie Madsen og Stine Ballisager grundet indrejse- og karantæneregler i Norge som følge af Corona-pandemien, men nu er de tre tilbage på Kvindelandsholdet.

Truppen Israel og Italien oktober 2020

”Det er dejligt at have de tre fra Vålerenga tilbage. De tre spillere, der erstattede dem til sidste samling, gjorde det også rigtig godt. Det vidner om, at vi har stor kvalitet i truppen og muligheder for at blande kortene på mange måder,” siger Lars Søndergaard.

Kvindelandsholdet møder Israel hjemme på Viborg Stadion onsdag den 21. oktober klokken 18.00. Seks dage senere gælder det nøglekampen i toppen af gruppen mod Italien. Det opgør spilles i Empoli.

Begge kampe kan ses LIVE på DR1.

Herunder sætter Lars Søndergaard flere ord på truppen og de forestående kampe: