De er godt på vej til deres første EM-kvalifikation med det danske U21-landshold, og for Danmarks dygtigste unge fodboldspillere vil det være den fjerde på stribe. Det er ikke kun de gode resultater, der ligger til grund for, at DBU allerede nu vælger at forlænge kontrakterne for både spanske Albert Capellas og danske Steffen Højer.

For talentudviklingschef i DBU, Flemming Berg ligger der også andre kvaliteter og kvalifikationer hos de to trænere til grund for at fortsætte det succesfulde samarbejdet frem til og med sommeren 2023:

”Vi har valgt at forlænge allerede nu og inden afgørelsen af den nuværende EM-kvalifikation, fordi vi er meget tilfredse med samarbejdet og det store stykke arbejde, begge trænere leverer. De er topprofessionelle trænere, der står for god og offensiv fodbold, sammenholdt med at de har leveret stærke resultater. Professionalismen fra begge trænere kommer desuden til udtryk i den tætte dialog og gode samarbejde, vi har med klubberne og i det stærke samarbejde med vores øvrige landstrænere,” lyder begrundelsen fra DBU og Flemming Berg.

Danmark topper pt. EM-gruppe 8 og har gjort det siden kvalifikationens start. For Danmark har, som den dansk U21-landstræner understregede ved seneste landsholdsudtagelse, mange dygtige spillere i disse generationer. Det er blot en af grundene til, at spanske Albert Capellas ligesom DBU ønsker at fortsætte samarbejdet.

”At være dansk U21-landstræner er en stor gave som træner, fordi Danmark har så mange dygtige spillere i de årgange med stor erfaring - mange også på et internationalt niveau. Det er professionelle og talentfulde spillere, som jeg ser frem til at arbejde med, hver gang vi samles. Det er en homogen trup, der leverer både på og uden for banen. Præstationer, der ligeledes bunder i et fantastisk samarbejde både med vores egen stab omkring holdet, men også med klubberne og de øvrige landstrænere. At få to år mere til at fortsætte med at bygge på den positive udvikling er jeg taknemmelig for og ser meget frem til,” siger 53-årige Albert Capellas.

47-årige Steffen Højer blev ansat samtidig med Capellas i sommeren 2019 og skulle lige som cheftræneren ikke bruge mange sekunder på at sætte sin underskrift på en forlængelse af den nuværende kontrakt.

”Mit samarbejde med DBU og især Albert kan jeg ikke sætte en finger på, og derfor var det ikke en svær beslutning at sætte min underskrift frem til 2023. Vi har et meget givende og professionelt samarbejde – både med landsholdsspillerne, vores fremragende stab og DBU. De danske landshold på ungdomssiden har ufattelig meget talent og kvalifikationer og de spillere ser jeg frem til sammen med Albert at fortsætte arbejdet med og være med til at sikre, at Danmark fortsat er med på et højt internationalt niveau,’ siger Steffen Højer.

Begge trænere blev ansat kort efter U21 EM i 2019, hvor daværende landstræner Niels Frederiksen overtog Brøndby IF. Den nye kontrakt gælder frem til og med en eventuel EM-kvalifikation.

På fredag spiller Danmarks U21-landshold mod Malta kl. 18, hvor en sejr er endnu et vigtigt skridt mod en historisk fjerde EM-kvalifikation i træk for Danmark.