Fredag aften i Aalborg spiller det danske U21-landshold endelig en EM-kvalifikationskamp igen! Og det glæder både anfører Victor Nelsson, der i videoen oven for fortæller lidt om holdet, den danske styrke, opskriften på flere sejre og ikke mindst aftenens kamp mod Ukraine.

Men også landstræner Albert Capellas glæder sig over at være samlet med holdet igen:

”Det har været rigtig godt at være sammen med holdet igen her i Aalborg, og jeg ser frem til igen at spille en kamp med vigtige point på spil og at kunne fortsætte vores ambitioner om at kvalificere os til EM næste år. Vi har haft nogle fantastiske træningspas på en god bane. Humøret er højt og selvtilliden stor i truppen. Så vi føler os klar til opgaven mod Ukraine, ” lyder det fra Capellas.

Det er et år siden at den danske U21-landstræner fik debut i Aalborg. Derfor er det ikke svært for ham at sætte ord på holdets udvikling og progression frem mod aftenens vigtige kamp.

”Både Steffen og jeg er meget tilfredse med både spillernes indstilling, og den måde som holdet har grebet vores kampe an. Vi har en meget klar spilfilosofi og måde, vi ønsker, at kampene skal spilles på. Ingen af vores kampe har været lette -  hvis vi ser bort fra Malta, hvor hurtigt scorer vores mål. Men når vi har analyseret vores kampe efterfølgende, har vi i trænerstaben tydeligt kunnet se den udvikling holdet har haft i forhold til den måde, vi gerne vil spille på – vores gameplan,” siger Capellas, der også roser spillernes indstilling og mod:

”Vi har nogle rigtig dygtige spillere på holdet, der har vist at de har et højt niveau, mod, professionalisme og disciplin – både under kampene men også i træningen og uden for banen. Det kendetegner i mine øjne et rigtig godt hold.”

Sidst Danmark mødte aftenens modstander Ukraine, scorede Andreas Skov Olsen hattrick, men Danmark inkasserede et rødt kort i kampens anden halvleg og det gav en hektisk afslutning på en kamp Danmark vandt 3-2.

”Kampen mod Ukraine i L’viv viste - hvad vi jo også vidste, da denne årgang er U20 verdensmestre – at det er et rigtig godt hold, der ikke giver op, som vi møder. De har nogle dygtige tekniske spillere på et højt niveau. Men det har vi også, og ’Andy’ spillede en fantastisk kamp derovre, det gjorde hele holdet. At fastholde presset med ti mand og stadig vinde på udebane, viser stor styrke. Og den erfaring skal vi selvfølgelig tage med også til denne kamp," slutter Capellas.

Om det lykkedes Danmark at få endnu tre EM-point på kontoen kan du se på 6’eren i aften fra kl. 17 med kampstart kl. 18.

Herunder highlights fra seneste kamp i november i Ukraine: