Danmark har blot tabt to point i EM-kvalifikationen, hvilket betyder, at Danmark fortsat ligger nummer 1 i EM-gruppe 8 og kan med to sejre i de kommende kampe sikre sig en EM-kvalifikation for fjerde gang i træk - minimum som en af de fem bedste 2’er pladser, der kvalificerer holdet til EM næste år.

Men selv om det vil være en historisk dansk U21-præstation, vil landstræner Albert Capellas endnu ikke vurdere de danske kvalifikationschancer og tager en kamp ad gangen:

”Vi trænere kigger kun mod den næste kamp, og det gør jeg naturligvis også. Vi ligger i en god position, hvor vi selv kan afgøre det, og vi har endnu tre kampe tilbage til at kvalificere os,” lyder det fra træneren, der måske ikke vil sætte ord på chancerne – men gerne på, hvordan de seks point skal komme i hus:

”Det bliver to kampe, hvor vi skal fortsætte med at bygge på og finjustere vores spillestil. Jeg forventer både mod Malta og Finland, at vi vil have bolden meget, og at vi skal være skarpe mellem linjerne og i timingen af vores dybdeløb. Vi skal være hurtige på bolden – også i de små rum," siger Albert Capellas, der har stået i spidsen for U21-landsholdet i lidt over et år.

Truppen, der blev præsenteret tirsdag, byder ud over mange genkendelige ansigter på flere comebacks samt en enkelt debutant. Både Nikolai Laursen og Victor Jensen er tilbage i nationaltrøjen. det samme er jesper Lindstrøm, der fik debut mod Slovakiet i januar, mens Oskar Buur fra Wolverhampton for første gang er udtaget til U21-landsholdet.

 ”Vi har utrolig mange gode spillere i denne generation, hvilket vidner om et godt stykke talentarbejde ude i klubberne. Det gør selvfølgelig mit job lidt sværere, hver gang vi skal udtage en trup. Det er ligeledes godt at se flere af vores spillere er kommet godt i gang efter skader og derfor har jeg også kunnet vælge endnu en stærk trup til de kommende opgaver, ” siger Capellas, der også har et par ord om udvælgelsen af endnu en U21-debutant

”Oskar er en dygtig og hurtig defensiv spiller med et offensivt syn, og har allerede spillet for førsteholdet samt også allerede haft sin Premier League-debut. Han har allerede være en del af U-landsholdene, men er første gang han er med os,” slutter Capellas.

U21-landsholdet samles i København forud for afrejse mod Malta tirsdag eftermiddag. Danmark spiller mod Malta kl. 18 fredag d. 9. oktober og igen hjemme mod Finland d. 13. oktober. Begge kampe transmitteres.

Truppen

 

U21 Trup Malta Finland 2020