Seks engelske, tre spanske og tre italienske hold meldte sent i aftes ud, at de vil stifte en ny europæisk turnering ved navn Super League. I dansk fodbold tager Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen stor afstand fra de planer.

”Fodbold består af drømme og fællesskab. I dag kan enhver klub drømme om at vinde guld og kvalificere sig til Champions League og de øvrige europæiske klubturneringer. Samtidigt er fællesskab og solidaritet en afgørende del af moderne fodbold, så indtægterne fra de europæiske klubturneringer også går til talentudvikling, børnefodbold og anden udvikling af fodbold i hele Europa. Derfor er ideen om en lukket europæisk superliga en dårlig idé, som vi bør bekæmpe med alle midler,” siger DBU-direktør Jakob Jensen.

”En lukket europæisk turnering, som klubber inviteres til og ikke kvalificerer sig til, er noget af det mest usolidariske, man kan forestille sig. På den korte bane kan der sikkert være store økonomiske gevinster at hente for de 12 klubber, men det vil fuldstændigt undergrave fodboldens økosystem – og de nationale ligaer vil blive hårdt ramt. Det her er et projekt, vi ikke kan tage nok afstand fra,” lyder det fra formand i Divisionsforeningen og næstformand i DBU, Thomas Christensen.