Som sommeren nærmer sig, er det nok svært for mange børn at pakke spændingen væk, før DBU Fodboldskole og DBU Get2 Fodboldskole starter til sommer.

Og det virker til, at man roligt kan glæde sig, trods corona-pandemien stadig ikke er helt ovre. Nyheden fra regeringen om den yderligere genåbning af landet lover nemlig godt for sommerens fodboldskoler over hele landet.

Ifølge den nye aftale vil det udendørs forsamlingsforbud være helt fjernet den 11. juni, mens man kan samles op til 100 personer indenfor. Derfor tyder det på, at når fodboldskolerne afvikles fra uge 26 til uge 31, vil det blive afholdt under tæt på normale omstændigheder.

”Nyheden fra regeringen er fantastisk, når man tænker på, at afviklingen af fodboldskolerne nærmer sig. Det er virkelig godt, at alle de børn, der har siddet hjemme på værelserne og kukkeluret lidt for længe, nu kan deltage frit og fælles på fodboldskolerne,” siger DBU-direktør Jakob Jensen.

Det ligger endnu ikke fast under hvilke corona-rammer, fodboldskolerne bliver afviklet i, men meldingen fra Christiansborg er gode takter for en afvikling, der kan nærme sig normalen.

Coronaregler følges
Indtil videre er det planen, at fodboldskolerne bliver gennemført efter Fodboldens Coronaregler, som breddeklubber arbejder ud fra.

”Fodboldskolerne har i år en ekstra betydning efter en lang periode, hvor børnene har været væk fra deres venner, og aftalen sikrer, at vi både kan give børnene fællesskab, og at det sker under trygge rammer,” siger Jakob Jensen.

Hos DBU er der stor forståelse for, at klubberne og fodboldskolerne arbejder ud fra forskellige vilkår og muligheder i forhold til at afvikle efter myndighedernes anvisninger og de gældende protokoller.

Fakta
DBU vil stille træningsprogrammer og anden relevant information til rådighed, og der vil der selvfølgelig også være inspiration til træningsøvelser og leg med den runde kugle. I skrivende stund er der solgt 12.700 billetter fordel på sommerens planlagt 228 fodboldskoler.

Billetterne til årets fodboldskole er allerede til salg, og hvis du når at købe dem, inden den 5. maj er prisen 100 kroner billigere på grund af en planlagt prisstigning.

Du kan læse mere om DBU Fodboldskole lige her, mens du kan blive klogere på DBU Get2 Fodboldskole her.

Læs DIF og DGI’s retningslinjer for udendørs idræt HER.

Læs Kulturministeriets retningslinjer i fuld længde HER.