UEFA har på en kongres tirsdag konkluderet, at den lukkede Super League går imod alle europæiske sportsprincipper, og derfor har man valgt at fordømme den.

På mødet er det slået fast, at de 12 holds planer om en lukket liga går imod UEFAs idealer om åben konkurrence, solidaritet og omfordeling, der gør fodbold bære- og udviklingsdygtig.

DBU’s formand Jesper Møller, der også er en del af UEFA ExCo, er med til UEFA-kongressen, og han mener at de 12 klubber underminerer betydningen af de små og mellemstore klubber.

”Alle klubber i Europa bidrager med hver deres til udviklingen af fodbold, og den model har Super League i sinde at ødelægge. Vi er derfor nødt til at gøre alt for at beskytte fodbold fra de selviske ejere, som er drevet af deres grådighed,” siger Jesper Møller.

Visionær plan fra UEFA 

Forhandlingerne om den lukkede liga er sket bag om ryggen på UEFA og de tilhørende fodboldforbund, og UEFA vil nu arbejde på at straffe klubberne med strenge sanktioner.

Både FIFA-præsident Gianni Infantino og IOC-præsident Thomas Bach talte begge på kongressen og gav deres fulde opbakning til UEFA og de 55 fodboldforbund.

”Jeg er rigtig glad for at høre på mødet, at både FIFA og IOC står sammen med os imod angrebet på den europæiske sportsmodel. Vi vil udvikle fodbolden i Europa, og UEFA har netop fremlagt en visionær plan for netop fremtidens europæiske klubturneringer. Udviklingen skal bare hvile på solidaritet og lige muligheder. Alt det, som Super League ikke gør, siger Jesper Møller.

UEFA ExCo holder fredag et ekstraordinært møde vedrørende situationen.

Du kan læse UEFA's udmelding om Super League og opsummering fra kongressen lige her.