Selv om U21-landsholdet er årgangsbestemt vil mange af navnene i den nye U21-trup være let genkendelige, blandt andet fordi hele ni af de spillere der er udtaget denne gang, også har været en del af den netop overståede EM-slutrunde, mens hele 15 spillere tidligere har været udtaget til U21-landsholdet i den seneste kvalifikation.

Noget der er kendetegnende for det solide fundament og afgørende kontinuitet, som dansk landsholdsfodbold kan præstere i øjeblikket – og noget som også den nybagte landstræner Jesper Sørensen kalder unikt.

” At udtage landsholdet i dag for første gang er altid en udfordrende opgave som træner og især som ny træner. Ikke kun fordi jeg skal sammensætte et nyt landshold, men også fordi vi har så stor en talentmasse i dansk fodbold at vælge ud fra. At vi denne gang har fire spillere med fra både årgang 02 og 03, viser hvor stærkt dansk talentudvikling står – på ungdomslandsholdene og ude i klubberne, ” siger Jesper Sørensen.

Danmark starter samlingen med en testkamp mod Grækenland den 3. september i Gladsaxe og flyver herefter til Kasakhstan, hvor holdets første EM-kvalifikationskamp venter den 7. september. Og netop det program kan blive en fordel og en god ramme for at få lært holdet at kende og få mange værdifulde træningstimer samt en testkamp i benene, før der er vigtige point på spil.

”Vi får en god mulighed for at lære hinanden at kende som hold, og vi får som trænerteam også mulighed for at arbejde målrettet med både at bygge videre på det fantastiske spil, vi så under især EM, samt at sætte vores eget præg ud fra det, vi gerne vil med dette hold. Det tror jeg, vi alle glæder os meget til at komme i gang med,” siger Jesper Sørensen, der har valgt følgende 23 spillere til de kommende landskampsopgaver:

 

Squad U21

 

Holdet samles i København mandag den 30. august. Kampen i Gladsaxe den 3. september mod Grækenland er første opgave, inden det går løs med EM-kvalifikationskampen i Kasakhstan. En kamp, der lige som resten af EM-kvalifikationen, kan følges på TV2.