D. 21. november 2022 sparkes VM i Qatar i gang. Forud for slutrunden næste år besøger DBU for tredje gang Qatar for at deltage i politiske møder og besigtige forholdene forud for Danmarks deltagelse ved VM. Besøget har været i støbeskeen længe, men er blevet udskudt flere gange på grund af corona-pandemien.

Turen består af to dele, hvor der først skal kigges på arbejdstagernes forhold og rettigheder for de mulige leverandører, mens den næste del af turen foregår via UEFA. Her deltager DBU i UEFA’s program, hvor der er flere politiske møder med repræsentanter fra både FIFA, Supreme Committee, den internationale fagforening BWI samt ILO, der er FN’s organisation for arbejdstageres rettigheder. 

Det fortæller adm. direktør i DBU, Jakob Jensen:

”Menneskerettighedssituationen i Qatar er fortsat meget alvorlig. Besøget kommer på et vigtigt tidspunkt - særligt med den seneste tids debat, der omhandler pressefrihed, lige rettigheder for alle på stadions og ikke mindst implementering af reformerne for migrantarbejderne. Derfor har vi fortsat behov for kritisk dialog og ønsker svar på en række spørgsmål.”

Besøget i Qatar er planlagt fra d. 7. til 10. december. Og Jakob Jensen håber, at besøget er med til at sikre optimale forhold for de arbejdere, der skal arbejde omkring Herrelandsholdet under VM, forklarer han:

”Det er vigtigt, at der er ordnede forhold hos vores mulige leverandører under slutrunden. Det betyder blandt andet, at de bliver behandlet ordentligt i fuld respekt for deres grundlæggende rettigheder, forklarer Jakob Jensen.

Fredag d. 10. december vil adm. direktør Jakob Jensen være til rådighed for interviews omhandlende besøget i Qatar. Det sker om eftermiddagen på Teams. Tidspunkt følger. Tilmelding sker hos mith@dbu.dk og deadline for tilmelding er fredag kl. 10.00.