Kenneth Weber har siden 2019 været ansat som U-landstræner på drengesiden, og det samarbejde fortsætter nu frem til sommeren 2024:

"Det krævede ikke mange sekunders betænkningstid fra min side, da muligheden for at forlænge forelå.  For det første da jeg føler, at jeg nærmest først lige er startet i jobbet, fordi store dele af det første år var ramt af corona-nedlukninger. For det andet fordi jeg virkelig trives i landstræner-jobbet, som byder på mange spændende udfordringer både fodboldfagligt og ledelsesmæssigt,” siger Kenneth Weber, der samtidig kalder det et kæmpe privilegium at være med til at skabe rammerne om de største talenters første landskampserfaringer.

Også DBU’s talentudviklingschef for herrer, Flemming Berg, glæder sig over, at Kenneth Weber har valgt at takke ja tak til tilbuddet om at forlænge aftalen.

”Dansk talentudvikling er i øjeblikket inde i en fantastisk udvikling, og det er Kenneth en stor del af. Derfor er jeg naturligvis meget tilfreds med, at en så faglig dygtig og dedikeret træner og person som Kenneth har valgt at forlænge med DBU. Kenneth er ud over at være en kompetent landstræner med stor indsigt også en meget vigtig del af det unikke landstræner-setup, vi har i DBU. Vi har mange ambitioner og planer for vores U-landshold, og derfor er vi glade for, at Kenneth også fremadrettet er en del af den udvikling,” siger Flemming Berg.

51-årige Weber indgår sammen med de øvrige U-landstrænere (U16 – U20) i den årgangsrotation, som de danske U-landstrænere har arbejdet efter siden 2017. Et samarbejde, der ligeledes var en tungtvejende årsag til at fortsætte i landstrænerjobbet:

”Jeg sætter stor pris på at være en del af et meget inspirerende fagligt miljø i DBU. I særdeleshed oplever jeg i samarbejdet med mine nærmeste kolleger i U-landstrænergruppen en ret unik fællesskabsfølelse, hvor vi både støtter og udfordrer hinanden. Der bliver i disse år arbejdet godt med talentudviklingen på alle niveauer både i klubberne og i DBU. Potentialet er stort i dansk fodbold, og vi skal turde være ambitiøse og nysgerrige på at flytte os sammen mod nye højder. Det arbejde glæder jeg mig over også at skulle tage del i, i de kommende år."

Kenneth Weber har en trænerbaggrund i både BK Frem, Lyngby Boldklub og FC København.